Πολιτισμός

Μπρούκλιν Μπέκαμ: Το φωτογραφικό λεύκωμα του διχάζει τον κόσμο της εικόνας

Ακούστε το άρθρο

Σύσσωμη η άλλη γαλαζοαίματη οικογένεια της Βρετανίας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του νέου φωτογραφικού λευκώματος που υπογράφει ο μεγαλύτερος απόγονος τους, ο 18χρονος Μπρούκλιν Μπέκαμ με τον καθόλου εμνευσμένο τίτλο “Αυτά που βλέπω” (What I See).

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Λονδίνο η οικογένεια Μπέκαμ έλαμψε και δημοσιοποίησε την υπερηφάνια της μέσα από αναρίθμητες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όλων των μελών της -πλην της μικρής Χάρπερ.

Η έκθεση των φωτογραφιών που εμπεριέχονται στο βιβλίο του νεαρού Μπέκαμ έγινε στον βρετανικό οίκο δημοπρασιών Κρίστις στο νότιο Κένσιγκτον.

romeobeckham

Ιnstagram@romeobeckham

Η σχεδιάστρια Βικτόρια φόρεσε ένα σοβαρό μπλε κοστούμι από τη δική της συλλογή με ρούχα, ενώ ο πάντα κομψός πρώην ποδοσφαιριστής φόρεσε ένα γκρι Ραλφ Λόρεν κοστούμι.

Μία από τις διάσημες παρουσίες της βραδιάς ήταν αυτή της Λιβ Τάιλερ που εντοπίστηκε με τον σύντροφό της.

Το βιβλίο περιέχει 300 φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται ο κόσμος μέσα από τα μάτια του. Βέβαια πολλοί κριτικοί τέχνης ή επαγγελματίες της φωτογραφίας δεν είπαν και τα καλύτερα λόγια για τις λήψεις του Μπρούκλιν Μπέκαμ.

Νεποτισμός ή ταλέντο;

becks2

Instagram@brooklynbeckham

 Από πέρσι όταν και ο οίκος μόδας Burberry ανέθεσε στον νεόκοπο φωτογράφο να φωτογραφίσει την καμπάνια του ο κόσμος της μόδας και της εικόνας ενοχλήθηκε κάνοντας λόγο για “ξεδιάντροπο νεποτισμό” και “υποτίμηση των επαγγελαμτιών του χώρου”.

Το λεύκωμα των λήψεων του που συνοδεύονται από κάπως μουδιασμένες ή αδιάφορες λεζάντες σε 304 σελίδες βρήκε τη συντάκτρια πολιτισμού του iNews Alice Jones αδιάφορη:

“Είμαι μεγάλη fan των τραγικών φωτογραφιών του Μπέκαμ και των ακόμη χειρότερων λεζαντών” έγραψε στο Twitter.

beck slam

Σε μία φωτογραφία με την σκιά ενός ελέφαντα ο Μπέκαμ γράφει: “Ελέφαντες στην Κένια. Τόσο δύσκολο να τους φωτογραφήσεις αλλά απίθανο να τους βλέπεις”.

“Πανάθεμα με, αφήστε τον Μπρούκλιν Μπέκαμ στην ησυχία του. Μήπως να μην αγοράσεις το βιβλίο; Προσπάθησε να βοηθάς τους άλλους και όχι να τους υποτιμάς. Μεγάλο χασμουρητό” έγραψε άλλος χρήστης στο Τwitter υπερασπιζόμενος τον νέο φωτογράφο.

“Οι φωτογραφίες εμπνέουν μια ολόκληρη γενιά σε όλον τον κόσμο και αυτό το βιβλίο θα δώσει στους φανς μια ιδέα σχετικά με το πως βλέπει τον κόσμο”, δήλωσε η Φραντσέσκα Ντάου, διευθύντρια του Penguin Random House Children’s υπερασπιζόμενη την απόφαση του οίκου να εκδώσει τη μονογραφία του Μπέκαμ.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα