Αχαϊα Υγεία

Candida Auris: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα στην Πάτρα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στη χώρα μας η εμφάνιση του φονικού μύκητα Candida Auris και μάλιστα στην Πάτρα έχουν καταγραφεί και θάνατοι.
Ακούστε το άρθρο

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου στην πόλη έχουν καταγραφεί τρεις έως τέσσερις θάνατοι από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που πλέον δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.

Μιλώντας στον Max Fm, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από αυτόν ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Σύμφωνα με την Άννα Μαστοράκου ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου συστήνει δε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν, καθώς πρόκειται για περίπτωση σπάνιου μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Όλη η επικαιρότητα