Style

Cargo παντελόνι: Το αμφιλεγόμενο κομμάτι των 90s επέστρεψε

Η ιστορία του ξεκινά κάποιες δεκαετίες πιο πριν, όταν χρησιμοποιήθηκε για να ντύσει τα μέλη του βρετανικού στρατού το 1930
Ακούστε το άρθρο

Τo cargo παντελόνι εισήχθη ενεργά στον κόσμο της μόδας στα 90s, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες streetwear τάσεις και συνέχισε τη δυναμική του παρουσία έως και τα 00s, όπου υιοθέτησε ένα πιο cool προφίλ φορεμένο από μέλη της ραπ και RnB μουσικής σκηνής.

Η ιστορία του ωστόσο ξεκινά κάποιες δεκαετίες πιο πριν, όταν χρησιμοποιήθηκε για να ντύσει τα μέλη του βρετανικού στρατού το 1930 και μετέπειτα, κατά την περίοδο της εκβιομηχάνισης, ως «στολή εργασίας» στα εργοστάσια.

Σήμερα, ύστερα από κάποια χρόνια αποχής από το προσκήνιο της μόδας, το πολυμορφικό κομμάτι επιστρέφει σε μία ευρεία γκάμα ανανεωμένων σχεδίων με πιο θηλυκό αέρα, όπως υπέδειξαν άλλωστε και οι συλλογές της άνοιξης. Balmain, Blumarine, Coperni και Dolce & Gabbana αποτελούν μόνο κάποιους από τους οίκους που το επανέφεραν στην πασαρέλα σε νέους και φρέσκους συνδυασμούς, με τη χαμηλοκάβαλη βερσιόν να κάνει τη διαφορά.

Το χρώμα, οι ποικίλες υφές και τα ιδιαίτερα αξεσουάρ (μεγάλες τσέπες, μεταλλικές ζώνες, λεπτομέρειες με αλυσίδες), το επανατοποθετούν στην πρώτη γραμμή με τις πιο άνετες και συγχρόνως must επιλογές για τους επόμενους μήνες. Το αγαπάμε χάρη στην ικανότητά του να φοριέται κυριολεκτικά με τα πάντα. Το πρωί με αρβύλες, cozy πουλόβερ και μακρύ teddy, ενώ το βράδυ με platform πέδιλα, δαντελένιο κορμάκι, μπλέιζερ και αστραφτερά κοσμήματα.

Πηγή: marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα