Περίεργα Υγεία

Carl Jung: Τα 5 πράγματα που χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος

Ακούστε το άρθρο

Ο Carl Jung, ο Πατέρας της ψυχοθεραπείας μελέτησε σε βάθος την ανθρώπινη ψυχή και μέσα από τις καταγραφές του κατέληξε σε κάποια συμπεράσματα που μπορεί να είναι σωτήρια ακόμα και στις ημέρες μας. Όλοι αναζητούμε την ευτυχία και μάλιστα, την αναζητούμε εναγωνίως,  παντού.

Διακόσια χρόνια μετά οι διαπιστώσεις του μοιάζουν να είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ιδού τα πέντε πράγματα που χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος.

1) Φρόντισε την Ψυχική και Σωματική σου Υγεία- “Η όρασή μας θα είναι καθαρή μόνο όταν κοιτάξουμε μέσα στην καρδιά μας. Όποιος στρέφει το βλέμμα του έξω από τον εαυτό του ονειρεύεται. Όποιος το στρέφει μέσα του, αφυπνίζεται” συνήθιζε να λέει.

2) Ειλικρινείς κοινωνικές Σχέσεις με αγάπη και «ζεστασιά» -«Μοναξιά δεν είναι να μην έχεις ανθρώπους γύρω σου. Είναι να μην είσαι σε θέση να εκφράσεις όσα είναι σημαντικά για σένα».

3) Μάθε να αναγνωρίζεις την ομορφιά γύρω σου- «Μην προσκολλιέσαι σε αυτό που φεύγει – μπορεί να χάσεις αυτό που έρχεται» τονιζε. «Δεν είμαι τα βιώματά μου. Είμαι αυτό που επιλέγω να γίνω»

4) Μάθε να ζεις με ευχαρίστηση την καθημερινότητά και να πιστεύεις σε Κάτι. «Πολλές φορές, τα χέρια λύνουν ένα μυστήριο που ο νους αδυνατεί να αγγίξει» υπενθύμιζε.

Και επειδή σπάνια στη ζωή μας βιώνουμε την απόλυτη ευτυχία θα πρέπει να μπορούμε να αντικρίσουμε και τα αρνητικά συναισθήματα: «Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροφορεμένη γυναίκα. Αν εμφανιστεί μπροστά σου, δεν πρέπει να την απομακρύνεις απότομα. Κάλεσέ την κοντά σου, πρόσφερέ της ένα κάθισμα και άκου τι έχει να σου πει»

Όλη η επικαιρότητα