Υγεία

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα δημιουργεί την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση νοσηλειών και θανάτων συμβαίνει σε περιοχές των ΗΠΑ με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, τόνισε η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη δέλτα του νέου κορωνοϊού δημιουργεί την «πανδημία των ανεμβολίαστων», δήλωσε την Παρασκευή η Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

Ο Δρ Βαλένσκι δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο ότι η παρατηρούμενη αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων συμβαίνει σε περιοχές της χώρας με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Υπάρχει ένα μήνυμα που είναι ξεκάθαρο: Αυτό εξελίσσεται σε πανδημία των μη εμβολιασμένων», είπε. «Βλέπουμε ξέσπασμα κρουσμάτων σε μέρη της χώρας που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, επειδή τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν κίνδυνο».

Παρά το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν οι ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα την ημέρα, ο Δρ. Βαλένσκι προειδοποίησε ότι η παραλλαγή Δέλτα δεν θα επιβραδυνθεί στις πολιτείες και τις κομητείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κρούσματα που μπορούν να προληφθούν, νοσηλείες και, δυστυχώς, θανάτους, μεταξύ των μη εμβολιασμένων», είπε. «Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί, παραμένετε σε κίνδυνο», προειδοποίησε.

Περισσότερα από 33.000 νέα κρούσματα COVID-19 αναφέρθηκαν την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον πιο πρόσφατο μέσο όρο των επτά ημερών να είναι στις 26.300. Παρατηρείται δηλαδή μία αύξηση 70%.

Ο μέσος αριθμός ημερήσιων θανάτων αυξήθηκε κατά 26% σε 211 -μια εξίσου σημαντική άνοδος καθώς οι θάνατοι φάνηκαν να μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα