Lifestyle

Celebrities και άνθρωποι της τηλεόρασης που έφτασαν στα δικαστήρια

Ακούστε το άρθρο

Το παιχνίδι των επωνύμων με τη δημοσιότητα αλλά και η δίψα μέσων ενημέρωσης για τη λεγόμενη «κλειδαρότρυπα» δεν είναι ούτε καινούργιο φαινόμενο ούτε, φυσικά, άγνωστο σε δημοσιογράφους και κοινό. Ουκ ολίγοι εκείνοι επίσης, ένθεν κακείθεν, που έχουν στήσει την επαγγελματική τους καριέρα γύρω από αυτό το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις που ο υπερβάλλων ζήλος, η απερισκεψία ή μια κακή στιγμή οδήγησαν στα άκρα και στις δικαστικές αίθουσες.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η υπόθεση «Παπουτσάκη – Λαγούτη», που εκδικάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για επίθεση και καταστροφή φωτογραφικής μηχανής φωτορεπόρτερ. Για να πούμε την αλήθεια, η περίπτωση αυτή είναι από τις λίγες που ενάγων είναι ο φωτορεπόρτερ ή ο δημοσιογράφος και όχι το αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Συνηθέστερα, η δικαστική οδός έρχεται ως συνέχεια μιας ανεπιθύμητης φωτογραφίας, ενός όχι ιδιαίτερα κολακευτικού δημοσιεύματος ή μιας δήλωσης σε τηλεοπτικό πλατό που «αγγίζει ευαίσθητες χορδές» και οδηγεί από τα φώτα της δημοσιότητας ενώπιον της δικαστικής έδρας.

Παπουτσάκη-Λαγούτης vs φωτορεπόρτερ

Τις πρώτες πρωινές ώρες μιας ημέρας του Νοεμβρίου του 2011, ο Πέτρος Λαγούτης και η Κατερίνα Παπουτσάκη επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο, όταν «έπεσαν» σε γνωστό φωτορεπόρτερ που επιχείρησε να απαθανατίσει τους δύο ηθοποιούς. Ο κ. Λαγούτης αντέδρασε, αποσπώντας τη φωτογραφική μηχανή του κ. Μαυρομουστακάκη, η οποία και υπέστη φθορές. Ο τελευταίος υποστήριξε πως ο ηθοποιός έκλεψε τη συσκευή, ενώ η κυρία Παπουτσάκη κατηγορήθηκε από τον ενάγοντα για ηθική αυτουργία.

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση των δύο ηθοποιών, καθώς δεν πείστηκε ότι «υπήρχε πρόθεση ιδιοποίησης της φωτογραφικής μηχανής» και το δικαστήριο υιοθέτησε την πρότασή της, αθωώνοντας την Κ. Παπουτσάκη και τον Π. Λαγούτη.

Μενεγάκη vs Τάνια Ιακωβίδου

Η ωραία Ελένη έχει εκφράσει την ενόχλησή της για φωτορεπόρτερ και παπαράτσι που επιχειρούν με τον πιο απίθανο τρόπο να «κλέψουν» ένα καρέ της. Ωστόσο, κίνησε δικαστικές διαδικασίες για μια δημόσια τοποθέτηση της δημοσιογράφου και πρώην υποψήφιας βουλευτού με τον ΛΑΟΣ Τάνιας Ιακωβίδου.

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν η δημοσιογράφος σχολίασε από τηλεοράσεως την αποχώρηση του επί σειρά ετών συνεργάτη της Ελένης Μενεγάκη, Γρηγόρη Γκουντάρα. Όπως ανέφερε τότε η κυρία Ιακωβίδου, η παρουσιάστρια τον πέταξε σαν «στυμμένη λεμονόκουπα». Η τοποθέτησή της οδήγησε στη μήνυση στα τέλη Ιουλίου.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πρωτοδικείο τον Δεκέμβριο, με το δικαστήριο να αποφαίνεται υπέρ της παρουσιάστριας. Πλέον, η Τάνια Ιακωβίδου κάθε φορά που θα αναφέρει το όνομα «Ελένη Μενεγάκη» θα καταβάλει χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Όπως σημείωναν από το περιβάλλον της παρουσιάστριας, εκείνη δεν προτίθεται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Το μόνο που επιθυμούσε, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, ήταν «να σταματήσουν οι κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό της».

Σπυροπούλου vs Λιάγκας

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού ουκ ολίγες φορές σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών. Τα σχόλια, όμως, του Γιώργου Λιάγκα και της Σάσας Σταμάτη προκάλεσαν την αντίδραση της πάλαι ποτέ παρουσιάστριας της πρωινής ζώνης του Alpha. Σύμφωνα με την αγωγή, ο Γιώργος Λιάγκας είχε αναφερθεί στο πρόσωπό της λέγοντας πως υπάρχουν γυναίκες που τους πληρώνουν σωματοφύλακες άλλοι άνθρωποι. Η παρουσιάστρια εξηγούσε πως η φράση αυτή άφηνε υπαινιγμούς για την προσωπική της ζωή.

Αν και η παρουσιάστρια ζητούσε αρχικά 250.000 ευρώ από τον κ. Λιάγκα, κατέληξε στο δικαστήριο να αξιώνει 50.000 ευρώ ως αποζημίωση. Το δικαστήριο έγινε στις αρχές του φθινοπώρου του 2016 και σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, επί τρεις ώρες η δικαστική έδρα παρακολουθούσε με ενδιαφέρον (!) τα τεκταινόμενα μπροστά και πίσω από τις κάμερες στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

Τελικά, το δικαστήριο δικαίωσε την κυρία Σπυροπούλου, χωρίς ωστόσο να της επιδικάσει το ποσό που ζητούσε. Επέβαλε στον Γιώργο Λιάγκα πρόστιμο 8.000 ευρώ για όσα είχε δηλώσει δημόσια σε βάρος της. Αντίθετα, η συγκατηγορούμενή του και συνεργάτιδά του τότε στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 αθωώθηκε, με το δικαστήριο να επιβάλει στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου καταβολή ποσού 1.000 ευρώ στη Σάσα Σταμάτη για τα δικαστικά της έξοδα.

Ασλανίδου vs εφημερίδα

Το πρωτοσέλιδο εφημερίδας έγραφε με πηχυαίους τίτλους «ΣΟΚ! Ίδρυμα ταΐζει τους γονείς της Ασλανίδου», προσθέτοντας σε ένα «αποκλειστικό» πως η τραγουδίστρια δεν έχει επικοινωνία μαζί τους. Η Μελίνα Ασλανίδου σχολίασε τον περασμένο Νοέμβριο το περιστατικό, λέγοντας πως έχει πάρει τη δικαστική οδό. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πειράξει τους γονείς μου» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Δεν μπορείς να πειράζεις φιλήσυχους ανθρώπους που μένουν σε ένα χωριό χωρίς να ενοχλούν κανέναν» πρόσθετε.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα