Ηλεία

Χ.Γαρύφαλλος: Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζεται

Ακούστε το άρθρο

Με ανακοίνωση-κάλεσμα προς τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, ο πρόεδρος Χρήστος Γαρύφαλλος επισημαίνει τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούμε για ακόμη μια χρονιά στην εφαρμογή της δήθεν αξιολόγησης του Ν. 4369/2016, καθώς παραμένουν σε ισχύ διατάξεις της προσχηματικής αξιολόγησης που είναι ξεκάθαρα αντίθετες από τις προτάσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συνεχίζεται δε να βρίσκεται σε ισχύ η απεργοσπαστική «Τροπολογία Γεροβασίλη» που τιμωρεί όσους συμμετείχαν ως όφειλαν στην απεργία- αποχή του Δημοσίων & Δημοτικών Υπαλλήλων.

Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, στους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθούνται μέσω τις αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν έχει να κάνει με την γνώση του αντικειμένου, το ενδιαφέρον και την δημιουργικότητα, τις υπηρεσιακές σχέσεις, την αποτελεσματικότητα της εργασίας, δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής επαγγελματικής στήριξης των Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε οι ίδιοι και οι κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τάσσονται υπέρ μιας ουσιαστικής και πραγματικής αξιολόγησης του έργου τόσο των Δημοσίων και Δημοτικών Υπηρεσιών όσο και των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια, που θα στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση των Υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Δεν αποδεχόμαστε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα οδηγεί στην τιμωρία ή απόλυση του υπαλλήλου, θα οδηγεί στην συρρίκνωση των υπηρεσιών και στην δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες.

Αντιδρούμε σε ένα σύστημα αξιολόγησης που δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον κοινωνικό της ρόλο την αναγκαιότητα αντιμετώπισης άμεσων και κρίσιμων προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και που για εμάς τους εργαζομένους σημαίνει απολύσεις, διαρκή κινητικότητα και ιδιωτικοποιήσεις. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι πήραν βαθμούς οριακούς ή κάτω από την βάση και προσφύγαμε στο υπηρεσιακό συμβούλιο για τους συναδέλφους όπου δικαιώθηκαν.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων από κάθε διαδικασία και ενέργεια της δήθεν αξιολόγησης του Ν. 4369/2016 που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ  από την αξιολόγηση και τους Προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης να καταργήσουν την Τροπολογία-Εκβιασμό των εργαζομένων του αρθ. 36 του Ν. 4489/2017 όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η Υπουργός στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 με την ΠΟΕ-ΟΤΑ».

Όλη η επικαιρότητα