Ηλεία Πολιτική

Χ. Μιχαλακόπουλος: Την ώρα που ο κορωναϊός θερίζει ο Υπουργός Καραμανλής εμπαίζει την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

«Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» λέει μια παλιά σοφή Ελληνική παροιμία.

Η αυτοδιοίκηση ανησυχεί για το δρόμο -φονιά Πάτρα Πύργου, όταν βλέπει τις εξελίξεις που δρομολογεί ο Υπουργός Καραμανλής, εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Όλοι ξέρουν ότι η κάμψη στο δείκτη των δυστυχημάτων και ατυχημάτων αυτό τον καιρό είναι προσωρινή. Οφείλεται στο περιορισμό των μετακινήσεων λόγω κορωναϊού στη χώρα και ειδικά στην Δυτική Ελλάδα που βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα των κρουσμάτων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, βρήκε ευκαιρία και ο Υπουργός Καραμανλής να ακυρώσει τις εργολαβίες και έτσι να επαναφέρει τη κατάσταση πολλά χρόνια πίσω. Όμως η κρίση αυτή θα περάσει και ο κόσμος θα αρχίσει να μετακινείται. Τότε δυστυχώς μοιραία θα αρχίσουν πάλι οι δείκτες των θανατηφόρων ή μη ατυχημάτων να ανεβαίνουν και δυστυχώς δεν θα υπάρχει μια (ή πολλές) εργολαβία να «τρέχει» και να δίνει ελπίδα. Ελπίδα ότι κάποτε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού, οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τα πολλά εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, τη Ζάκυνθο και πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς, θα κινούνται σε έναν ασφαλή και κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Όταν θα πάψουν να μας κυβερνούν πολιτικοί νάνοι του είδους του Υπουργού αυτού (χωρίς να αγιάζονται οι κατώτεροι των περιστάσεων προηγούμενοι) και όταν οι ντόπιοι πολιτικοί κοιτάξουν πρώτα το συμφέρον του τόπου τους και μετά το κόμμα, τότε θα υπάρχει ελπίδα.

Ελπίδα στο λαό που πρέπει οπωσδήποτε να πιέσει και αυτός τους άμεσα προσβάσιμους σε αυτόν πολιτικούς, με κάθε τρόπο.

Παρακάτω παραθέτουμε τις δηλώσεις 2 κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της Δυτικής Ελλάδας  για την εξέλιξη αυτή με το δρόμο-φονιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ (τ.Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος)

Σε ανακοίνωσή του ο τ. περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει:

«Η κυβέρνηση διαλύει τις υφιστάμενες εργολαβίες για το δρόμο Πατρών-Πύργου χωρίς να έχει ολοκληρώσει καμία από τις ενέργειες για τις οποίες είχε ενημερώσει τους εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το πολύπαθο έργο της Πατρών-Πύργου γίνεται αντικείμενο πολιτικών ελιγμών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργού, ο οποίος εκμεταλλεύεται τη γενικότερη κατάσταση σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χωρίς να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη κόστους-οφέλους για την πρόταση της σχετικά με τη μετατροπή του έργου σε ΣΔΙΤ και κατά συνέπεια να έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δημιουργεί τετελεσμένα, ώστε να παρουσιάσει την πρόταση της ως μονόδρομο πλέον. 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η Περιφερειακή Αρχή στέκεται ως αμέτοχος παρατηρητής εκτός και εάν συντάσσεται με την ακολουθούμενη πολιτική αλλά κρύβεται πίσω από αυτήν.

Δεν αξίζει στη Δυτική Ελλάδα αυτή η αντιμετώπιση».

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Δήμαρχος Πύργου)

Δήλωση για την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του δρόμου Πάτρα-Πύργος έκανε μέσω της σελίδα του στο FB ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

 «Δεν παριστάνουμε τους σοφούς, ούτε τους προφήτες. Έγκαιρα και μόνον εμείς στο προσκήνιο, αγωνιζόμενοι διαμαρτυρόμαστε , καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε, προβλέψαμε σωστά ..το ναυάγιο στο έργο “Δρόμος ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ”…

Οι πρόθυμοι, κρυπτόμενοι  παράγοντες της Ηλείας, συνεχίζουν να κρύβονται. Μα τόση δουλοπρέπεια και δειλία!!!»

Όλη η επικαιρότητα