Κόσμος

Χάκερ έκλεψαν bitcoins ύψους 41 εκατομμυρίων δολαρίων

Ακούστε το άρθρο

Xάκερ έκλεψαν bitcoins συνολικής αξίας 41 εκατ. δολαρίων από το Binance- ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων του κόσμου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία- στην πιο πρόσφατη από μια σειρά κλοπών σε ανταλλακτήρια ανά τον κόσμο, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» στην διαδικτυακή εκδοχή της.

Σύμφωνα με το Reuters, τα 7.000 bitcoins κλάπηκαν από χάκερ που χρησιμοποίησαν μια σειρά από τεχνικές, περιλαμβανομένων phishing, ιών και άλλων επιθέσεων, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Binance από τον Ζάο Τσανγκπένγκ, διευθύνοντα σύμβουλο. Όπως διευκρινίστηκε, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το ασφαλές asset fund της για να καλύψει τις απώλειες των χρηστών.

Η τιμή του Bitcoin έπεσε μέχρι και 4,2% στις ασιατικές αγορές όταν έγιναν γνωστά τα νέα, αν και αργότερα σημείωσε ανάκαμψη. Σύμφωνα με τον Ζάο, άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως το Coinbase, μπλόκαραν καταθέσεις από διευθύνσεις που σχετίζονταν με τη «ληστεία».

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι κλάπηκαν κρυπτονομίσματα αξίας 950 εκατ. δολαρίων από διάφορα ανταλλακτήρια και υπηρεσίες όπως «πορτοφόλια», κάτι που αποτελεί άνοδο 260% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, βάσει έρευνας από την αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφαλείας CiptherTrace. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ανταλλακτήρια σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα αντιπροσώπευαν το 58% των κλοπών πέρυσι.

Στην ανάρτησή του ο Ζάο ανέφερε πως όλες οι καταθέσεις και οι αναλήψεις από το ανταλλακτήριο θα παραμείνουν «παγωμένες» μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα ασφαλείας από την εταιρεία, η οποία εκτιμάται πως θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Binance, οι χάκερ φάνηκαν υπομονετικοί και απέκτησαν πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς πριν τραβήξουν τα bitcoins που έκλεψαν- με την εταιρεία να μην προλαβαίνει να ακυρώσει τις συναλλαγές, αν και είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν συναγερμοί σε όλο το σύστημα.

thepreesroom.gr

Όλη η επικαιρότητα