Καιρός

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο – Που αναμένονται βροχές και κρύο

Επανέρχεται η κακοκαιρία από το Σάββατο
Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες νεφώσεις. Προοδευτικά όμως ο καιρός… θα γυρίσει.

Έτσι, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Τη νύχτα και κυρίως νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως 15, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικού και θα ενισχυθούν στα 6-7 Μποφόρ. Ασθενείς άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Όλη η επικαιρότητα