Αθλητισμός Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η Εθνική πόλο ανδρών!

Ακούστε το άρθρο

Με φοβερά ψυχικά αποθέματα, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, ξεπέρασε όλα τα προβλήματα και τις απουσίες και κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης!

Mε τον βασικό τερματοφύλακα (Ζερδεβάς) εκτός από τα προημιτελικά και τον βασικό περιφερειακό (Παπαναστασίου) να είναι και αυτός εκτός λόγω τραυματισμού, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 9-7 επί της Κροατίας στον μικρό τελικό και κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο με έναν Παναγιώτη Τζωρτζάτο… όνειρο. Ο δεύτερος τερματοφύλακας της Εθνικής αντικατέστησε επάξια τον Ζερδεβά και έχει σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του μεταλλίου.

Στο ξεκίνημά του ο αγώνας ήταν αρκετά κλειστός. Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτη το έκανε η Ελλάδα χάρη στην εκτέλεση του Κώστα Κάκαρη με 2:20 να απομένουν για το πρώτο οκτάλεπτο και με το 1-0 έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο.
Στη συνέχεια Κάκαρης, Σκουμπάκης και Αργυρόπουλος έκαναν το 4-0 δίνοντας τρομερή ώθηση στην Εθνική. Οι Κροάτες προσπάθησαν να μειώσουν και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο στο 5-3 με γκολ στα τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Οι Κροάτες με τον Μπούκιτς μείωσαν στο 5-4 αλλά ο Κακαρης ξαναπήγε τη διαφορά στο +2 (6-4). Το σκορ άνοιξε ακόμα περισσότερο (7-4) όταν ο Αργυρόπουλος βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στον αγώνα. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, έκανε το 8-4 δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Τον τελευταίο λόγο τον είχαν οι Κροάτες, οι οποίοι μείωσαν σε 8-5.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον τρόπο που τελείωσε η προηγούμενη, μιας και ο Κράγκιτς έκανε το 8-6. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε το ματς… της ζωής του και η Ελλάδα έβγαλε συνεχόμενες άμυνες για περισσότερα από πέντε λεπτά. Με 2:15 στο ρολόι, ο Κωσταντίνος Γεννηδουνιάς έκανε το 9-6, «κλειδώνοντας» την επικράτηση στον μικρό τελικό. Στη συνέχεια κι ενώ το ματς είχε πρακτικά κριθεί, οι Κροάτες έκαναν το 9-7. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Αυτό είναι το τρίτο χάλκινο της Εθνικής σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2005 και το 2015.

Οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2.

Όλη η επικαιρότητα