Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο στον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς η εκδιωγμένη από την Ελλάδα Βασιλεία Καραχάλιου

Με τα χρώματα της Πορτογαλίας
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο τεστ στις Ολυμπιακές κατηγορίες για την Βασιλεία Καραχάλιου απόλυτα πετυχημένο καθώς ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση τον περίφημο αγώνα, «Τρόπαιο της πριγκίπισσας Σοφίας» στη Μαγιόρκα, αγωνιζόμενη στην κατηγορία ILCA6 (πρώην ράντιαλ).

Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έδωσε μεγάλη μάχη, αρχικά για να μπορέσει να αγωνιστεί στη Μαγιόρκα καθώς εργάστηκε (!) ως προπονήτρια στην Ιρλανδία για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό που χρειάζεται για να πληρώσει τη συμμετοχή της και να καλύψει τα έξοδα της.

Φτάνοντας στη Μαγιόρκα, πριν ακόμα μπει στη βάρκα να αγωνιστεί, δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τον Δανό τεχνικό διευθυντή της ΕΙΟ Κρίστιαν Ράσμουνσεν, να αλλάξει την απόφαση της να αγωνίζεται για την Πορτογαλία και να επιστρέψει στην Ελλάδα από όπου την… έδιωξαν.

Όλα αυτά δεν πτόησαν την Καραχάλιου που τελικά ανεβαίνει στο βάθρο χάνοντας στις λεπτομέρειες το αργυρό μετάλλιο στην medal race καθώς δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι έπρεπε να γυρίσει στην εκκίνηση. Ωστόσο, ακόμα και αν όλα ήταν ιδανικά και δεν υπήρχαν τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που κάποιοι της δημιούργησαν, η επιτυχία θα ήταν και πάλι μεγάλη.

Με την εμφάνιση της στη Μαγιόρκα, παρουσία όλων των μεγάλων ονομάτων της ιστιοπλοΐας, η Καραχάλιου επιβεβαίωσε πως θα είναι διεκδικήτρια μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, δυστυχώς όμως (μετά τον εκδιωγμό της από την Ελλάδα) υπό την πορτογαλική σημαία.

Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ILCA6 εξασφάλισε πριν από την medal race η Καναδέζα Σάρα Ντάγκλας που σήμερα ήταν 6η στην ιστιοδρομία των μεταλλίων και συνολικά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 28 βαθμούς ποινής. Η Βρετανίδα Χάνα Σνέλγκροβ ολοκλήρωσε 9η σήμερα και με 59 βαθμούς ποινής κατάκτησε το αργυρό μετάλλιο και η Καραχάλιου με τη 10η θέση σήμερα έφτασε στους 62 βαθμούς και παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Η Μαρία Βλάχου που δηλώθηκε από την ΕΙΟ, ολοκλήρωσε στην 70ή θέση με 249 βαθμούς ποινής.

πηγή:Sportsfeed

Όλη η επικαιρότητα