Χαμόγελα αλλά και επιφυλάξεις… για το μέλλον του τουρισμού στον Πύργο

Share

Πολλά χαμόγελα, αλλά και κάποιες ανησυχίες, έφερε η τουριστική κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, στους ξενοδόχους του Πύργου και των περιχώρων, αφού ιδίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της πρωτεύουσας του νoμού, όπως το Κατάκολο και τη Σκαφιδιά, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων άγγιξε το 100%.

Πρόκειται άλλωστε για τους τουριστικούς προορισμούς που προτιμούν οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που έρχονται στην Ηλεία για να κάνουν τις διακοπές τους.

Ο άστατος καιρός, αλλά και η αύξηση στην τιμή των καυσίμων, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα αυτούς που είχαν κανονίσει να έρθουν για τριήμερο, επαναλαμβάνουμε στα παραθαλάσσια μέρη του Πύργου, κάτι που ικανοποιεί τους ξενοδόχους, που είναι αισιόδοξοι ότι και το καλοκαίρι θα έχουν μεγάλες πληρότητες και θα μπορούν να ανασάνουν οικονομικά.

Αν μάλιστα ήταν ήδη έτοιμος ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα και θα μπορούσε η πρωτεύουσα του νομού να δει περισσότερους ταξιδιώτες να έρχονται να την επισκεφτούν, όχι μόνο σε Κατάκολο, Σκαφιδιά και στα άλλα παραθαλάσσια μέρη, αλλά και στο κέντρο της.

Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος: «Η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγε λίγο καλύτερα από πέρυσι»

Για την κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Δήμου Πύργου, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγε λίγο καλύτερα από πέρυσι, η πληρότητα πλησίασε γύρω στα 40% με 50%. Βέβαια καμία σχέση με τις πληρότητες που είχαν τα άλλα μέρη στην Ελλάδα και κυρίως οι τοπ τουριστικοί προορισμοί, αλλά και γενικά και άλλες πόλεις στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Γενικότερα ο Πύργος δεν είναι στους κύριους τουριστικούς προορισμούς.

Το μόνο που μπορεί να μας δώσει κάποια ώθηση, είναι κάποιες εκδηλώσεις που μπορεί να γίνουν και κάποιοι γάμοι την τουριστική σεζόν του καλοκαιριού. Πάντως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα, πήγε σαφώς καλύτερα.

Όσον αφορά την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, είναι δυστυχώς μεγάλο πρόβλημα, γι’ αυτό και οι πληρότητες έφτασαν μόλις 40% και 50% . Δεν είναι ικανοποιητικές αυτές οι πληρότητες, όταν το ενεργειακό κόστος έχει ανέβει τόσο πολύ, όταν τα καύσιμα και το ρεύμα που πληρώνουμε είναι σε διπλάσιο κόστος σε σχέση με πέρσι. Οπότε το ταμείο συνεχίζει να είναι μείον.

Πιστεύω πάντως ότι φέτος θα είναι αυξημένη η κίνηση το καλοκαίρι, αν και ο Αθηναίος θα κοιτάξει τους κοντινούς προορισμούς με μικρό κόστος στα καύσιμα. Εκεί θα μπορέσει να κάνει τις διακοπές του. Δυστυχώς εμείς είμαστε και μακριά και έχουμε και το μειονέκτημα του άσχημου δρόμου.

Πλέον είναι ακόμη πιο άσχημος και αναφέρομαι στην Πατρών – Πύργου με τα έργα που γίνονται. Οπότε δύσκολα πιστεύω ότι θα επιλέξει ο κόσμος την Ηλεία για τις διακοπές του.

Είναι άλλωστε δεδομένο από τις κρατήσεις που υπάρχουν έως τώρα, ότι ο Έλληνας θα πάει διακοπές φέτος και θα πάει περισσότερες ημέρες από ότι πήγε πέρσι. Το σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει λίγο ο τρόπος διακοπών του Έλληνα και αυτό θα γίνει σε κοντινούς προορισμούς και όχι σε μεγάλες αποστάσεις για να μην έχουν μεγάλο κόστος βενζίνης».

Αναστασία Τσιώρη: «Δεν έχουν αναδειχθεί αυτά που μπορεί να προσφέρει ο Πύργος»

Η κα Αναστασία Τσιώρη από το Ξενοδοχείο «Όλυμπος» στον Πύργο ανέφερε για την κίνηση στο τριήμερο.

«Η κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, δεν υπήρχε καθόλου δουλειά. Η πληρότητα ήτανε 5%, ενώ  πέρυσι ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Η αύξηση στην βενζίνη έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κόσμο, προκειμένου να πάει διακοπές και να φύγει για ένα τριήμερο. Και όχι μόνο η βενζίνη, αλλά και όλα τα υπόλοιπα, αφού υπάρχουν και άλλα κόστη όπως είναι το φαγητό.

Δυστυχώς ο Πύργος δεν είναι εύκολος προορισμός και για αυτό το τριήμερο ήταν πολύ χαμηλά τα επίπεδα τουριστών που ήρθαν. Ο Πύργος και γενικά η περιοχή έχει πολλά να προσφέρει, αλλά δεν έχουν αναδειχθεί σωστά αυτά που μπορεί να προσφέρει».

Γεώργιος Μπάλλας: «100% πληρότητα και στα δυο ξενοδοχεία μας»

Ο κ. Γεώργιος Μπάλλας υπεύθυνος των ξενοδοχείων «Αναγέννησις Luxury Boutique Hotel» στον Πύργο και «Δήμητρα» στην Σκαφιδιά, ήταν πολύ ικανοποιημένος από την κίνηση του τριημέρου.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την κίνηση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πήγαμε πολύ καλά. Αν και υπήρχε προβληματισμός από τον κόσμο που είχε κάνει κράτηση εδώ και ένα μήνα λόγω της κακοκαιρίας περισσότερο, παρά λόγω της αύξησης των καυσίμων, τελικά ήρθαν όλοι  κανονικά στα ξενοδοχεία μας όπου είχαμε 100% πληρότητα. Μιλάμε για ένα πολύ καλό τριήμερο και για το Αναγέννησης στον Πύργο και για το Δήμητρα στην Σκαφιδιά».

Κωνσταντίνα Βυθούλκα: «Ο κόσμος έδειξε ότι μας προτιμά»

Τέλος η κα Κωνσταντίνα Βυθούλκα επισήμανε ότι το ξενοδοχείο “Althea Apartments” όπου είναι υπεύθυνη είχε πληρότητα 100%.

«Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πήγε πάρα πολύ καλά για το ξενοδοχείο μας. Υπήρχε 100% πληρότητα και υποθέτω πως το ίδιο συνέβη και στα άλλα ξενοδοχεία της περιοχής του Κατακόλου. Ο κόσμος που είχε κανονίσει να έρθει για τριήμερο σε μας, παρά τον άστατο καιρό, ήρθε χωρίς προβλήματα, οπότε είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την κίνηση που είχαμε.

Δεν υπήρξε καμιά ακύρωση σε εμάς και ο κόσμος έδειξε να μας εμπιστεύεται και να μας προτιμά για να ξεκουραστεί για λίγες μέρες και να χαλαρώσει στην περιοχή του Κατακόλου. Όσον αφορά τις κρατήσεις για το καλοκαίρι, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι».