Ηλεία

«Χαμόγελα» στην εστίαση για την κίνηση του τριήμερου

Αν μάλιστα είχαν κατεβεί περισσότεροι ετεροδημότες για να ψηφίσουν και δεν ήταν άστατος ο καιρός, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου, έφεραν αρκετό κόσμο στην Ηλεία και επέστρεψαν τα χαμόγελα στους περισσότερους επαγγελματίες της εστίασης, πού είδαν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν και να παίρνουν μία βαθιά οικονομική ανάσα, μετά από την περίοδο του Πάσχα.

Αν μάλιστα ο καιρός δεν ήταν άστατος, τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Οι ετεροδημότες λοιπόν, κυρίως οι φοιτητές, επέστρεψαν στον τόπο καταγωγή τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μια βόλτα στην κεντρική πλατεία των πόλεων και των κοινοτήτων τους, να επισκεφτούν τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια, προκειμένου να συναντήσουν φίλους και γνωστούς και να περάσουν καλά.

Νίκος Τζαμαλής : «Η κίνηση ήταν αρκετά καλή το τριήμερο των εκλογών»

Ο Νίκος Τζαμαλής πρόεδρος του σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων ¨ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΠΥΡΓΟΥ¨ τόνισε στην εφημ. «Πατρίς» για την κίνηση το τριήμερο.

«Η κίνηση ήταν αρκετά καλή το τριήμερο των εκλογών και θα ήταν ακόμη καλύτερη, αν δεν μας τα χάλαγε λίγο ο καιρός. Είχαν κατέβει οι ετεροδημότες για να ψηφίσουν και υπήρχε κινητικότητα στα καταστήματα εστίασης. Σίγουρα το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα, μετά το Πάσχα».

Βασίλης Σιγούρος : «Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα»

Ο Βασίλης Σιγούρος αντιπρόεδρος του σωματείου από την πλευρά του ανέφερε.

«Θα μπορούσε η κίνηση να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αν το επέτρεπε ο καιρός και πιστεύω ότι δεν κατέβηκε πάρα πολύς κόσμος για να ψηφίσει. Αυτός όμως που βγήκε είχε διάθεση να διασκεδάσει και αν δεν υπήρχε ο άστατος καιρός, τότε τα πράγματα σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τα καταστήματά μας».

Θανάσης Μπούκλης : «Ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, αλλά πιστεύω ότι κατέβηκαν αρκετοί ετεροδημότες για να ψηφίσουν»

Ο Θανάσης Μπούκλης γραμματέας του σωματείου επισήμανε.

«Πράγματι ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, αλλά πιστεύω ότι κατέβηκαν αρκετοί ετεροδημότες για να ψηφίσουν, ενώ βοήθησαν και οι εκδηλώσεις οι οποίες έγιναν στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να κινηθούν αρκετά καλά τα καταστήματά μας. Σίγουρα αν ήταν καλύτερος ο καιρός θα είχαμε περισσότερο κόσμο, όμως δεν πιστεύω ότι έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, αφού όσοι ήθελαν να βγουν, βγήκαν. Περιμένω να κατέβουν στις δεύτερες εκλογές ακόμη περισσότεροι ετεροδημότες, καθώς θα θέλουν να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία με λίγες μέρες διακοπές μέσα στο καλοκαίρι».

Γιώργος Δημητρακόπουλος : «Οι εκλογές φέρνουν κόσμο στην πόλη»

Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος υπεύθυνος στο Επαρχείον καφέ ρεστοράν τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι κατέβηκαν για το τριήμερο αρκετοί ετεροδημότες και πιστεύω ότι πάντα αυτό βοηθάει την εστίαση και τα καταστήματά μας. Οι εκλογές φέρνουν κόσμο στην πόλη και υπήρχε αυτές τις ημέρες κίνηση στα καταστήματά μας και αυτό σίγουρα είναι θετικό».

Γιάννης Γιαννακόπουλος : «Πιστεύω ότι τα καταστήματα εστίασης τα πήγαν καλά αυτές τις ημέρες»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος από το Duomo δήλωσε.

«Η κίνηση του κόσμου αυτό το τριήμερο ήταν αρκετά ικανοποιητική, κατέβηκαν αρκετοί ετεροδημότες για τις εκλογές και συνδύασαν αυτή την κάθοδο με τη διασκέδασή τους. Πιστεύω ότι τα καταστήματα εστίασης τα πήγαν καλά αυτές τις ημέρες».

Αυξημένη η κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας

Μεγάλη ήταν και η κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας, με τη διοίκηση να προσθέτει αρκετά δρομολόγια από και προς τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και φυσικά τους ετεροδημότες και τους φοιτητές που κατέβηκαν το τριήμερο για να ξεκουραστούν Και φυσικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Παρατηρήθηκε λοιπόν μία έντονη κίνηση κυρίως από και προς την Αθήνα από τους ετεροδημότες και όλα τα λεωφορεία που ήρθαν αλλά και αυτά που φεύγουν ήταν γεμάτα. Μάλιστα το ΚΤΕΛ Ηλείας έβαλε και νέα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι.

Όλη η επικαιρότητα