Ελλάδα

Χανιά: Βγήκε από την εντατική το 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε tuboflo – «Νόμιζε ότι είναι ζάχαρη» λέει ο παππούς του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του μικρού παιδιού από τα Χανιά που κατάπιε tuboflo και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία του 2.5 ετών αγοριού που κατάπιε καθαριστικό σε σκόνη στο σπίτι του στα Χανιά. Το παιδί κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο και πλέον βρίσκεται εκτός εντατικής.

Ο παππούς του παιδιού μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Live News.

«Καλά είναι. Πολύ καλά είναι. Πέρασε τον κίνδυνο. Φοβήθηκαν μην πείραξε (σ.σ. η σκόνη) τον οισοφάγο και χάσει τη φωνή. Σώθηκε το παιδί παρά τρίχα».

«Νόμιζε ότι ήταν ζάχαρη»

Είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός γονιού. Για ελάχιστα δευτερόλεπτα διέφυγε της προσοχής της 20χρονης μητέρας του, με το μικρό αγοράκι να καταπίνει μικροποσότητα του καθαριστικού.

«Αυτό το tuboflo το είχε η κόρη μου που καθάριζε τον νεροχύτη. Το αφήνει εκεί πάνω στο ψυγείο για να πάρει ένα πανί. Δεν το πρόσεχε. Κι ο μικρός πήγε από πίσω. Σε δευτερόλεπτα. Πήρε την καρέκλα και άπλωσε το χέρι σε αυτήν τη σακούλα και το έριξε κάτω στα πλακάκια. Δευτερόλεπτα δηλαδή και μετά αυτός έβαλε την γλώσσα. Νόμιζε ότι είναι ζάχαρη» ανέφερε ο παππούς του παιδιού.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα σε χωριό των Χανίων. Όταν οι γονείς κατάλαβαν πως το παιδί τους είχα καταπιεί tuboflo το μετέφεραν αμέσως στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου. Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων όπου και διασωληνώθηκε, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του Ηρακλείου, όπως και έγινε.

Όλη η επικαιρότητα