Κόσμος

Χάρκοβο: Πατέρας κρατά το χέρι του 13χρονου νεκρού γιου του

Εικόνες γροθιά στο στομάχι
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνει ένας γονιός το παιδί του. Δυστυχώς στην Ουκρανία τέτοιες σπαρακτικές εικόνες με γονιούς να στέκονται πάνω από τα νεκρά πτώματα των μικρών παιδιών τους είναι καθημερινές.

Μπορεί ο πόλεμος να έχει ξεχαστεί σε αρκετούς που ζουν μακριά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως τα χτυπήματα κατά αμάχων συνεχίζονται και καθημερινά ανάμεσα στα θύματα είναι αβοήθητα, αθώα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους χωρίς να έχουν φταίξει σε τίποτα.

Εικόνες γροθιά στο στομάχι

Οι νέες φωτογραφίες από το Χάρκοβο σφίγγουν το στομάχι.

Ένας πατέρας κρατά το χέρι του νεκρού 13χρονου γιου του καθώς αυτό ξεπροβάλλει από τον σάκο πτωμάτων στο οποίο έχει τοποθετηθεί το άψυχο σώμα του παιδιού.

Ο 13χρονος σκοτώθηκε μαζί με δύο ενήλικες, έναν άνδρα και μία γυναίκα, όταν ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν τζαμί έξω από το οποίο υπήρχε στάση λεωφορείου, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Ο 13χρονος σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνήτης της Περιφέρειας του Χαρκόβου Όλεχ Σουνεχούμποφ, που μεταδίδουν ουκρανικά και διεθνή ΜΜΕ. Το παιδί υπέστη σοβαρά τραύματα και λίγο μετά κατέληξε.

Τρομοκρατική ενέργεια

Μαζί με τον 13χρονο στη στάση περίμενε και η 15χρονη αδελφή του που τραυματίστηκε.

«Πρόκειται για ακόμη μια φρικτή τρομοκρατική ενέργεια των Ρώσων», έγραψε στον λογοριασμό του στο Telegram ο Σουνεχούμποφ.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιμένει να αρνείται ότι σκόπιμα στοχεύουν αμάχους όταν εξαπολύουν χτυπήματα στο πλαίσιο αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία».

Η τοπική εισαγγελία του Χαρκόβου ανακοίνωσε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Uragan, έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων 220 mm σοβιετικής κατασκευής.

Όλη η επικαιρότητα