Περιβάλλον Τεχνολογία

Χάρτες της Google μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ακούστε το άρθρο

Ένα σημαντικό εργαλείο μέτρησης της ρύπανσης και των εκπομπών καυσαερίων στις πόλεις των κρατών παγκοσμίως, προσέφερε η Google, αρχικά στις ΗΠΑ ενώ τώρα είναι διαθέσιμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Street view για μέτρηση της ρύπανσης

Χρησιμοποιώντας δεδομένα, που συλλέγονται από τους χάρτες Google Maps και συγκεκριμένα από την λειτουργία Street View, θα μπορούν να καταγράφονται στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων σχεδόν σε κάθε πόλη.

Πρώτοι θα απολαύσουν το νέο εργαλείο της Google, όπως αναφέρει το BBC, οι κάτοικοι στο Μπέρμινχαμ, στο Μάντσεστερ, στο Γουλβερχάμπτον, στο Κόβεντρι, στο Δουβλίνο καθώς και στην Κοπεγχάγη ενώ σκοπός της Google είναι, φυσικά, να προσθέτει ολοένα και περισσότερες πόλεις.

Παράλληλα μέσω του Google Street View θα είναι δυνατή η ξεχωριστή μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που προκαλείται αποκλειστικά από τα αυτοκίνητα.

«Με αυτά τα νέα δεδομένα, οι πολίτες της Κοπεγχάγης θα μπορούν για πρώτη φορά να δουν εύκολα, γρήγορα και διαδραστικά τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ακριβώς στο κέντρο της πόλης όπως και τι ακριβώς την προκαλεί» δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της πόλης.

via

Όλη η επικαιρότητα