Categories: Ηλεία

«Χάθηκε» η χρηματοδότηση για το ΤΕΙ Αμαλιάδας; «Αποκάλυψη» Γ. Λυμπέρη ότι ο κωδικός των 6,7 εκατ. αφαιρέθηκε από το υπ. Παιδείας

Share

Ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο απαντά
ο απερχόμενο δήμαρχος Ήλιδας

Ότι το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί για την κατασκευή επιπλέον κτιριακών εγκαταστάσεων στο τμήμα ΤΕΙ Αμαλιάδας έχουν «χαθεί», γνωστοποίησε κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας την Παρασκευή το βράδυ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, με τον απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να απαντά ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο!

Το θέμα έθεσε ο κ. Λυμπέρης κατά την διαδικασία των ερωτήσεων, αναφερόμενος στις επαφές που έχει από την εκλογή του και ύστερα για την αναβάθμιση του τμήματος.

Ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε ότι ο σχετικός κωδικός που υπήρχε στο ΑΤΕΙ Πατρών έχει αφαιρεθεί με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και το κονδύλι πλέον δεν υφίσταται, με ότι αυτό συνεπάγεται…

«Υλοποιώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αναζήτησα και  βρήκα τη μελέτη για την κατασκευή των κτιρίων και  επικοινώνησα με τις τεχνικές υπηρεσίες του ΑΤΕΙ Πατρών για να δω που βρίσκεται η χρηματοδότηση. Εκεί με ενημέρωσαν  ότι  ο κωδικός έχει διαγραφεί, μετά και την απόφαση του υπουργείου να «μαζέψει» όλες τις χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν προχωρήσει…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος πρόσθεσε ότι τα τελευταία 4 χρόνια ζητούσε να «προχωρήσει» η μελέτη, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση, κατηγορώντας την απερχόμενη δημοτική αρχή για απραξία.

Από την πλευρά του  ο απερχόμενος δήμαρχος Ήλιδας  είπε πως  μέχρι και πριν τις εθνικές εκλογές ο κωδικός υπήρχε και από τότε δεν έχει  κάποια  ενημέρωση ότι ο κωδικός της χρηματοδότησης  έχει  διαγραφεί.

«Είχαμε φτάσει  στο σημείο με το ΑΤΕΙ,  να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση και να εντάξουμε και τη μελέτη για την κατασκευή των κτιρίων. Το υπουργείο Παιδείας όμως δεν ήθελε να προχωρήσουμε τις διαδικασίες αφού δεν είχαν ξεκαθαρίσει τι θα κάνουμε με το ΤΕΙ.  Μέχρι και πριν τις εκλογές ο κωδικός υπήρχε. Και μετά λάμβανα διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίζονταν η διαδικασία. Δεν είχα ενημέρωση ότι διαγράφηκε το ποσό», απάντησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.