Categories: Lifestyle

Χατζηπαναγιώτης: «Όταν είπα στους γονείς μου πως θα γίνω ηθοποιός, μου είπαν να φύγω από το σπίτι»

Share

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για το θέατρο, τους έρωτες, τη σκληρότητα των ανθρώπων του χώρου του, αλλά και για την “κόρη” του, Δανάη Μπάρκα.

Για τα παιδικά του χρόνια στη Μυτιλήνη και τους γονείς του, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης υποστήριξε:

«Είμαι δασκαλοπαίδι, οι γονείς μου με ήθελαν επιστήμονα, έκανα τα πάντα για να με αποτρέψουν από την υποκριτική, τους πείραξε πάρα πολύ, ήταν κατραπακιά», είπε ο ηθοποιός, ενώ πρόσθεσε «όταν τους ανακοίνωσα πως θα γίνω ηθοποιός είχαμε τρομερούς καβγάδες, μου είπαν να φύγω από το σπίτι, αλλά τελικά δεν έφυγα».

Αναφερόμενος στον χαμό των γονιών του, δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η απώλεια των αγαπημένων προσώπων, όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται όλο και πιο σημαντική».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η σχέση με τον πατέρα του ήταν συγκρουσιακή και απόμακρη, ωστόσο όταν «έφυγε» κατάλαβε «πόσο παιδί του μπαμπά ήταν».

«Όσο και αν έχουμε τους δικούς μας και τους αγαπημένους μας, μόνοι μας ερχόμαστε και μόνοι μας φεύγουμε από τη ζωή» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως ο άνθρωπος οφείλει να νιώσει μόνος, προκειμένου να δει τη ζωή με άλλα μάτια, να δει πώς θα πορευτεί.

«Η μεγαλύτερη πολυτέλεια που προσέφερα στον εαυτό μου είναι να βρεθώ στο αεροδρόμιο και να πετάξω για δύο μέρες στο Λονδίνο να δω παραστάσεις», είπε ο ηθοποιός, ενώ αποκάλυψε πως τη δεκαετία του ’80, που δεν δούλευε στο θέατρο, εργαζόταν ως γκαρσόνι.

Μιλώντας για τον έρωτα και την αγάπη, δήλωσε χορτασμένος και από τα δύο. «Όταν ήμουν νέος εστίαζα τόσο πολύ στον έρωτα και στην αγάπη, που μπορεί να “πούλησα” πράγματα της δουλειάς μου, γιατί ήμουν πολύ αφοσιωμένος σε αυτό».

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της δουλειάς του, ο ίδιος υποστήριξε πως έχει πληγωθεί, «ειδικά εφόσον έχει να κάνει με το “είναι” μας, με το μέσα μας».

«Το θέατρο σου δίνει την ευκαιρία να είσαι ο εαυτός σου, αλλά μπορεί να είσαι οτιδήποτε, να είσαι άγος, δολοφόνος, τα πάντα!» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως τον ταράζει να βλέπει ανθρώπους του χώρου να είναι τόσο «άτεγκτοι, απόλυτοι και σκληροί για παραπτώματα και αδυναμίες ανθρώπων».

«Μου φαίνεται πολύ σκληρό οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτή τη δουλειά να γίνονται πιο σκληροί και από τους ίδιους τους παραβάτες» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Τέλος, ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σχέση του με τη Δανάη Μπάρκα, τη δική του Δανάη, όπως είπε, τονίζοντας πως «όταν θα έρθει η ώρα να παντρευτεί η Δανάη, στον γαμπρό θα την παραδώσει όποιος μπαμπάς θέλει εκείνη… μπορεί και οι δύο».