Αθλητισμός Ηλεία

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022»: Αύριο Δευτέρα στις 11:30 η αφή της φλόγα

Παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου
Ακούστε το άρθρο

Αύριο στις 11:30 το πρωί θα ανάψει το φως στο Ιερό της Άλτης στην Αρχ. Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022» και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ανακοίνωσε ότι η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 18 Οκτωβρίου.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία της Covid-19, η Τελετή Αφής θα πραγματοποιηθεί με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα έχει μικρότερη διάρκεια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και φυσικά χωρίς την παρουσία κόσμου.

Πρωθιέρεια θα είναι η Ξανθή Γεωργίου ενώ χορογράφος της Τελετής της Αφής η Άρτεμις Ιγνατίου. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί από λίγους Λαμπαδηδρόμους στην Αρχαία Ολυμπία και ακολούθως θα ταξιδέψει για την Αθήνα. Την επόμενη ημέρα, 19 Οκτωβρίου, σε Τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα παραδοθεί στην αποστολή της Οργανωτικής Επιτροπής του Πεκίνου.

Ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου θα είναι πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας  ενώ η  Παρασκευή Λαδοπούλου είναι αθλήτρια Δρόμων Αντοχής & Διάθλου του συλλόγου Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας θα παραδώσει την Φλόγα στην αποστολή του Πεκίνου.

Ο Γιάννης Αντωνίου γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 στο Καρπενήσι. Ξεκίνησε τη χιονοδρομία το 1999 όταν ήταν 4 ετών, ως αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου. Κατάγεται από αθλητική οικογένεια με δύο γονείς Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας, έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 340 διεθνείς αγώνες, μεταξύ αυτών σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα νέων και σε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών αλπικού σκι.

Η Παρασκευή Λαδοπούλου είναι αθλήτρια Δρόμων Αντοχής & Διάθλου του συλλόγου Αθλητικός Όμιλος Φλώρινας, όπου γεννήθηκε στις 16/11/1979, όπου κατοικεί και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μητέρα της 13χρονης Χριστίνας Ρόζας που επίσης είναι πρωταθλήτρια Δρόμων Αντοχής στην κατηγορία της.

Η Παρασκευή Λαδοπούλου έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες, έχει κερδίσει τίτλους στα Βαλκάνια και διατηρεί τα τελευταία χρόνια την καλύτερη διεθνή βαθμολογία (fis points) ανάμεσα στις ελληνίδες αθλήτριες.

Όλη η επικαιρότητα