Αθλητισμός

Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Το χρυσό μετάλλιο η Βλαχόβα στο σλάλομ γυναικών

Η 26χρονη Βλχόβα, έγινε η πρώτη Σλοβάκα Ολυμπιονίκης στο αλπικό σκι και μόλις η δεύτερη για την χώρα της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς
Ακούστε το άρθρο

Η Πέτρα Βλχόβα, κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της, καθώς κυριάρχησε στον σλάλομ αλπικού σκι, στην κορυφαία διοργάνωση, που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Η Ολυμπιονίκης από την Σλοβακία, εκμεταλλεύθηκε τον αποκλεισμό της Αμερικανίδας, Μικαέλα Σίφριν στον πρώτο γύρο και παρά το γεγονός ότι ήταν 8η στην πρώτη φάση του αγωνίσματος, ήταν άριστη στην συνέχεια και έφθασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Το αργυρό μετάλλιο, κατέκτησε η Αυστριακή, Καταρίνα Λινσμπέργκερ και το χάλκινο, η Ελβετίδα, Γουέντι Χόλντενερ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η 26χρονη Βλχόβα, έγινε η πρώτη Σλοβάκα Ολυμπιονίκης στο αλπικό σκι και μόλις η δεύτερη για την χώρα της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Αγώνες, ανδρών και γυναικών μαζί, μετά τους τρεις τίτλους της ρωσικής καταγωγής αθλήτριας του δίαθλου, Αναστασία Κούζμινα από το 2010 μέχρι το 2018. Στο αγώνισμα, συμμετείχε και η Μαρία Ελένη Τσιόβολου, η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια της.

Όλη η επικαιρότητα