Ηλεία

Χείρα βοηθείας από την Ηλεία στους σεισμόπληκτους

Συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από Δήμους, σωματεία, φορείς και συλλόγους.
Ακούστε το άρθρο

Τον όλεθρο, την καταστροφή και την απόγνωση βιώνουν από την περασμένη Δευτέρα, οι κάτοικοι της νότιας Τουρκίας και της βόρειας Συρίας, ύστερα από δύο ισχυρότατους σεισμούς που έθαψαν κάτω από ερείπια χιλιάδες ανθρώπους, έβγαλαν εκατομμύρια άλλους στους δρόμους, αντιμέτωπους με το δριμύ ψύχος και το χιονόνερο, συγκλόνισαν τη Δαμασκό και τη Βηρυτό και έγιναν αισθητοί μέχρι το Τελ Αβίβ, τη Γάζα και το Κάιρο.

Άμεση  ήταν η κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, που παραμέρισε τις διαφορές της για να συνδράμει τις δύο χώρες, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τα 18.000 θύματα από τον τρομερό σεισμό της Νικομήδειας, τον Αύγουστο του 1999.

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων των δυο χωρών και η Ηλεία, αφού ένας μετά τον άλλον Δήμοι, σωματεία, σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις τείνουν χείρα βοηθείας στις δυο χώρες συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να σταλούν όσο πιο άμεσα γίνεται για να ανακουφίσουν τους σεισμόπληκτους κατοίκους.

Στον Δήμο Ήλιδας

Ο Δήμος Ήλιδας καλεί για τη συγκέντρωση κι αποστολή ειδών προκειμένου να συνδράμει στην κάλυψη των επειγουσών αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Σήμερα και αύριο το σημείο συγκέντρωσης είναι το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Ήλιδας (Αχιλλέα Μπουντουβή  21, τηλ. 2622022534  Ώρες : 8.00 – 14.00)

Είδη προς συγκέντρωση στον Δήμο Ήλιδας:

Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια

Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια

KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες

Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, (προσοχή όχι τρόφιμα) για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία.Όσοι δημότες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κάποια από τα προαναφερόμενα είδη μπορούν να προσέρχονται στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, για την παράδοση του, μέχρι αύριο, κατά τις ώρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ της Τετάρτης 8/9 και 8 έως 11πμ της Πέμπτης 9/9.

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τα Σωματεία της Ηλείας 

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων: Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου, εκφράζουν την έμπρακτη στήριξή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας και της Συρίας συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Ορούς
Γάζες
Χανζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής
Ξηρά τροφή

Τα υλικά πρώτης ανάγκης θα μαζεύονται στο Εργατικό Κέντρο Πύργου Ξάνθου 6, 1ος όροφος στα γραφείο του Συνδικάτου Οικοδόμων , Πέμπτη 18:30-20:00, Παρασκευή 11πμ-1μμ και 7μμ-9μμ, Σάββατο 11πμ-12:30μμ.

Στον δήμο Πηνειού

Ο Δήμος Πηνειού  καλεί όλους τους δημότες του να συμβάλλουν στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, στη  συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  που θα αποσταλεί στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Παρακαλούμε να ανταποκριθούμε όλοι με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς.

Σημείο συγκέντρωσης

Σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου  μέχρι τις 15.00 και το απόγευμα από 16.30-18.30

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από 08.30-13.00

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (κ. Βασιλική Κατσανάκη)

Είδη προς συγκέντρωση

-Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια

-Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια

-KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες

-Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

ΟΧΙ τρόφιμα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ 
Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας- Συρίας 

-Σημεία συγκέντρωσης τα ΚΑΠΗ Λεχαινών, Βάρδας και Ανδραβίδας

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης  καλεί όλους τους δημότες του να συμβάλλουν στο βαθμό των δυνατοτήτων τους, στη  συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας  που θα αποσταλεί στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.
Παρακαλούμε να ανταποκριθούμε όλοι με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς.

Σημεία συγκέντρωσης 

Αύριο, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από 08.00-15.00
Στα ΚΑΠΗ Λεχαινών, Βάρδας και Ανδραβίδας

Είδη προς συγκέντρωση
-Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
-Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
-KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες
-Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).
ΟΧΙ τρόφιμα

Ανάγκη για άμεση κινητοποίηση από την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων μας ώστε να συγκεντρωθεί υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΠΕΔ.ΔΕ και τους Δήμους και να αποσταλεί  ταχύτατα στα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία ανέδειξε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Τεράστια θλίψη προκάλεσε σε όλους μας η είδηση των φονικών σεισμών. Οι πολίτες της γειτονικής μας Τουρκίας αλλά και της Συρίας δοκιμάζονται από τις θλιβερές συνέπειες των καταστροφικών σεισμών που πλήττουν τις περιοχές τους. Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποι μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε άμεσο χρόνο, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ ανέλαβε να κινητοποιήσει τους Δήμους και να συντονίσει το έργο της συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και την Συρία συμμετέχοντας ενεργά   στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας.

Οι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας θα συγκεντρώσουν ο κάθε ένας άμεσα είδη   πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό,  (προσοχή όχι τρόφιμα ).

Επειδή οι συνθήκες λόγω του κατεπείγοντος απαιτούν ιδιαίτερη ταχύτητα πρέπει όλοι να κινηθούμε ταχύτατα .

Κάθε Δήμος θα απευθυνθεί στον κόσμο με ανακοινώσεις σε όλα τα τοπικά μέσα (τύπο, ραδιόφωνα, τοπική τηλεόραση) καθώς και όλους τους τοπικούς συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις κτλ. και θα ζητά από τους πολίτες να φέρουν το συγκεκριμένο υλικό που προτείνεται σε σημείο που ο ίδιος ο Δήμος θα ορίσει  έως την Πέμπτη το μεσημέρι.

Στη συνέχεια  το υλικό θα αποσταλεί με ευθύνη του κάθε Δήμου στην Πάτρα την Πέμπτη το απόγευμα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όπου και θα συγκεντρωθεί από όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας. Η βοήθεια αυτή κατόπιν  συνεργασίας της ΠΕΔ.ΔΕ με την  ΚΕΔΕ θα αποσταλεί προς τις δύο χώρες σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Θεωρώ πως όλοι  θα ανταποκριθούμε  με συνέπεια και αμεσότητα και σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς , αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά έμπρακτα, ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έχουμε αυτήν την μοναδική διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης και ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών της περιοχής».

Όλη η επικαιρότητα