Ελλάδα

Χειροπέδες σε 22χρονο για φθορά στον ΗΣΑΠ μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη και επίθεση σε αστυνομικό

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Βικτώρια», από αστυνομικούς του Σχεδίου Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.ΣΥ «Αριάδνη», 22χρονος, κατηγορούμενος για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, στο Νέο Φάληρο, περίπου 100 άτομα κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Νέο Φάληρο» και επιβιβάστηκαν σε συρμό με προορισμό την Κηφισιά.

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, τα άτομα αυτά προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό βαγονιού, ενώ μόλις ο συρμός έφτασε στον σταθμό «Πετράλωνα» βγήκαν κρατώντας αντικείμενα που είχαν ξηλώσει από το βαγόνι, καθώς και πέτρες.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ αμέσως μετά επιβιβάστηκαν ξανά σε συρμό και αποχώρησαν.

Αστυνομικοί, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, ακινητοποίησαν στον σταθμό «Βικτώρια» τον 22χρονο και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όλη η επικαιρότητα