Ηλεία

Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας: Δράσεις αγάπης και προσφοράς για τον τόπο

Ακούστε το άρθρο

   Γι’ αυτά τα χαμόγελα, της φωτογραφίας, αξίζει πάντα να προσπαθείς. Κι αυτό ακριβώς κάνουν οι κάτοικοι του Χελιδονίου, με την – άτυπη – ομάδα ενεργών πολιτών να «δυναμώνει», αποκτώντας υποστηρικτές σε κάθε νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει. Κι αυτό γιατί, πάντα το αποτέλεσμα έχει αποδέκτες το σύνολο των κατοίκων και τη βελτίωση της εικόνας του «λαβωμένου» από την εγκατάλειψη, Χελιδονίου.

Μετά το νοικοκύρεμα (των κάδων αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης) στην είσοδο του χωριού, την τοποθέτηση φαρμακείου σε κεντρικό σημείο και την ενεργοποίηση της Τράπεζας Αίματος με την διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας το περασμένο καλοκαίρι, η «ομάδα» επιστρέφει.

Κάδοι – Ιατρείο – Γραφείο

   Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια τακτοποίησης των κάδων ολοκληρώθηκε με την αντικατάσταση των σπασμένων κάδων απορριμμάτων με καινούργιους και την προσθήκη νέων κάδων ανακύκλωσης (μπλε). Ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε άμεσα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργακόπουλο, στον οποίο και δημόσια οι κάτοικοι θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους.

Παράλληλα, νέα όψη (εσωτερικά και εξωτερικά) απέκτησαν το Κοινοτικό Γραφείο και το Αγροτικό Ιατρείο του χωριού, με την ολοκλήρωση του ελαιοχρωματισμού και τον καθαρισμό τους. Τα χρώματα αγοράστηκαν με χρήματα κατοίκων που θέλησαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ ο ελαιοχρωματισμός και ο καθαρισμός τους έγινε με προσωπική εργασία.

Η «Μαλακάσα»

Η «Μαλακάσα» είναι τοπωνύμιο στην είσοδο του χωριού και αποτελεί ουσιαστικά το «μπαλκόνι» του, αφού από τη θέση αυτή μπορεί ο καθένας να απολαύσει τη θέα μέχρι το λιμάνι του Κατακόλου, αλλά και στον κάμπο του Ενιπέα και της Νεράιδας. Ο χώρος αυτός που τα τελευταία χρόνια ήταν «αφιλόξενος» και επικίνδυνος, αρχίζει να αναγεννιέται και πάλι. Ήδη έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα και έχουν κοπεί (σ.σ με άδεια του Δασαρχείου Πύργου) τα επικίνδυνα δέντρα, ενώ η διαμόρφωση θα συνεχιστεί με παρεμβάσεις στο δάπεδο, παγκάκια και λουλούδια.

Μύρισαν Χριστούγεννα

Από την προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις, που θα δώσουν εορταστικό τόνο στο χωριό. Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες, στην «Αγορά» του χωριού, τοποθετήθηκε το δέντρο το οποίο στολίστηκε από τα παιδιά, τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι, εκτός από τα λαμπιόνια, τις γιρλάντες και τις διακοσμητικές μπάλες (σ.σ που υπήρχαν από πέρσι και συμπληρώθηκαν με προσφορές κατοίκων) το «στόλισαν» με την φαντασία και την αγάπη της αυθεντικής παιδικής ψυχής για τα Χριστούγεννα.

Και έπεται συνέχεια…

Τα παιδιά του χωριού, είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεγάλοι προσπαθούν, δημιουργούν και παραδειγματίζουν
Το Αγροτικό Ιατρείο και το Κοινοτικό Γραφείο βάφτηκαν με προσφορές κατοίκων και προσωπική εργασία
Η «Μαλακάσα» αλλάζει και θα γίνει πια πιο φιλόξενη και ασφαλής

Όλη η επικαιρότητα