Ηλεία

«Χέρι βοηθείας» για το πετρέλαιο στο ΚΥ Ανδρίτσαινας

Ακούστε το άρθρο

Με πετρέλαιο από τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα ενισχυθεί εντός των ημερών το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες για τον επόμενο μήνα, αφού διάφορες οικονομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες εμποδίζουν μέχρι τώρα την προμήθεια με πετρέλαιο από την 6η ΥΠΕ.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του ΚΥ Ανδρίτσαινας, Διονύσης Χρυσάφης, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα γιγαντωθεί λόγω της σχετικά ήπιας θερμοκρασίας, όμως θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν προνοήσει διότι μπαίνουμε στον χειμώνα.

«Μπορεί ακόμα να μην έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά ειδικά τις πρωινές ώρες που εξετάζονται μικρά παιδιά, η θέρμανση είναι απαραίτητη. Δεν γίνεται να λειτουργούμε διαρκώς μόνο με τα θερμαντικά σώματα. Το ΚΥ Ανδρίτσαινας δέχεται πλήθος πολιτών από μεγάλο γεωγραφικό εύρος, αφού καλύπτει την Ορεινή Γορτυνία, την Οιχαλία και τη Ν. Φιγαλεία. Δεν επιτρέπεται να μας παραπονιούνται μικρά παιδιά ότι κρυώνουν», δήλωσε ο κ. Χρυσάφης και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για ενίσχυση με έναν τόνο μέχρι να ξεμπλοκάρει η προμήθεια από την 6η ΥΠΕ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή διότι δέχθηκε να μας βοηθήσει με την παροχή πετρελαίου αλλά και βενζίνης για τη γεννήτρια που έχουμε, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος από την κακοκαιρία. Έτσι θα μπορέσουμε να βγάλουμε έναν μήνα περίπου. Δεν είναι ακόμα οξύ το πρόβλημα, αλλά καλό θα ήταν να έχουμε προνοήσει και να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή διακινδυνεύοντας την υγεία των συμπολιτών μας, ειδικά των μικρών παιδιών», επισήμανε ο κ. Χρυσάφης.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι με «μπαλώματα» δεν λύνονται τα προβλήματα και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών.

«Εμείς βοηθάμε όσο μπορούμε για να έχουν τις στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες οι συνδημότες μας. Θα πρέπει όμως και η Πολιτεία νε ενεργοποιείται εγκαίρως και να μην αφήνει για την τελευταία στιγμή την επίλυση των προβλημάτων, ειδικά για μια ορεινή περιοχή όπως η Ανδρίτσαινα. Δεν είμαστε πολίτες κατώτερης κατηγορίας και δεν είναι επιτρεπτό να κρυώνουν τα παιδιά όταν πάνε στον γιατρό», τόνισε.

Όλη η επικαιρότητα