Ηλεία

Χιλιάδες επισκέπτες γιόρτασαν την Πρωτομαγιά στο δάσος της Κάπελης

Ακούστε το άρθρο

Το μοναδικής ομορφιάς δάσος της Κάπελης αποτέλεσε και φέτος πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς από την  Ηλεία  και την Αχαΐα που θέλησαν να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά στη φύση. Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «πικ-νικ» στα όρια της τοπικής κοινότητας της Αγίας Τριάδας, συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Τις εκδηλώσεις «άνοιξαν» οι χορευτές των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοταρίου, που παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, σε διδασκαλία του δασκάλου χορού Βασίλη Σταμόπουλου. Οι χορευτές – από το παιδικό και από το τμήμα ενηλίκων – εντυπωσίασαν με τις χορευτικές ικανότητές τους, κερδίζοντας – δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Κάθε χρόνο και καλύτερα

Τους χιλιάδες επισκέπτες που και φέτος κατέκλυσαν τον χώρο, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, θυμίζοντας ότι τη ημέρα αυτή, δεν γιορτάζεται μόνο η Άνοιξη, αλλά τιμώνται και οι αγώνες των εργαζομένων. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την διαρκή βελτίωση και των υποδομών αλλά και των παροχών, για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των επισκεπτών στην περιοχή, παρακαλώντας τους όμως να σεβαστούν τον χώρο και να μην αφήσουν σκουπίδια στο δάσος.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Λαμπείας Βασίλης Αρβανίτης, ως μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης των εκδηλώσεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι εκδηλώσεις «ανήκουν» στην Δ.Ε Λασιώνος καθώς και ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν κατάφερε να συμμετάσχει ενεργά φέτος για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία σε όλους. Τις ίδιες ευχές έδωσε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κακοταρίου Θεόδωρος Κυριακόπουλος ευχαριστώντας τους διοργανωτές – τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και δη τον αντιδήμαρχο κ.Αρβανίτη – για την στήριξη τους στην προσπάθεια για την διατήρηση της παράδοσης, καθώς και τον δάσκαλο χορού κ.Σταμόπουλο, για την καθοριστική συμβολή του σε αυτή την προσπάθεια.

Τις ευχές του μετέφερε – μέσω της εφημ. «Πατρίς» και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκφράζοντας την χαρά του που η περιοχή έχει καταφέρει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πρωτομαγιά, όχι μόνο για την Ηλεία, αλλά για ολόκληρη την Περιφέρεια, ενώ σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ημέρα είναι ημέρα συμβολής και αναφοράς κοινωνικών αγώνων για τα εργατικά δικαιώματα.

Γλέντι μέχρι το απόγευμα

Στην είσοδο του χώρου, δεκάδες μικροπωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους με προϊόντα κάθε είδους, ενώ στην «καρδιά» του δάσους, είχαν στηθεί οι ψησταριές, με παραδοσιακή γουρνοπούλα, σουβλάκια και άλλα εδέσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι γλυκές προτάσεις όπως λουκουμάδες, παγωτά και μαλλί της γριάς.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είχε φροντίσει να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και μουσική για όλους. Έτσι, οι 5.000 περίπου επισκέπτες, διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι αργά το απόγευμα, ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την Πρωτομαγιά του 2018.

Όλη η επικαιρότητα