Ελλάδα

Χιλιάδες γράμματα μικρών και μεγάλων στα ΕΛΤΑ με παραλήπτη τον Άι Βασίλη

Ακούστε το άρθρο

Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου για τα παιδιά, πλησιάζει και τις τελευταίες ημέρες, τα ειδικά γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν γεμίσει με γράμματα που έχουν τελικό παραλήπτη τον Άι Βασίλη.

Αυτά τα γράμματα που ξεχειλίζουν από ευχές, όνειρα, ελπίδες και επιθυμίες είναι γραμμένα όχι μόνο από παιδικά χεράκια, αλλά και από μεγαλύτερους σε ηλικία, που επιθυμούν να μεταφέρουν στον αγαπημένο άγιό τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους.

«Τίποτα δεν θα ήθελα να σου ζητήσω να μου φέρεις. Θέλω όμως να σου δώσω τα άγχη και τις γκρίνιες και να τα πετάξεις εκεί ψηλά στην παγωμένη θάλασσα. Να μπορώ χωρίς αυτά να απολαμβάνω κάθε μέρα το φως της καινούριας αυγής, το γέλιο των παιδιών, τις ζαβολιές τους. Να μπορώ να χαίρομαι το πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, που είναι η ζωή μας», γράφει μια ενήλικη γυναίκα στον Αι Βασίλη, σύμφωνα με την πρόεδρο των ΕΛΤΑ, Ευφροσύνη Σταυράκη.

Η κ. Σταυράκη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, υποστήριξε πως κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, αποφασίζουν να στείλουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ενώ ο κύριος όγκος των γραμμάτων καταφθάνει στα ΕΛΤΑ τη χρονική περίοδο μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Πέρσι εστάλησαν περίπου 120.000 γράμματα από παιδιά και από μεγάλους. Οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ τα διαβάζουν όλα και όσα γράμματα έχουν σαφή διεύθυνση στο φάκελο λαμβάνουν απάντηση και ένα μικρό δωράκι» είπε η κ. Σταυράκη.

Πρόσθεσε πως τα παιδιά στα γράμματα τους πέρα από τα παιχνίδια ή κάποιο άλλο δωράκι «ζητάνε από τον Άι Βασίλη ειρήνη και αγάπη για όλους. Πέρυσι αναφέρθηκαν και στα προσφυγόπουλα. Ανάλογα με αυτό που βιώνουν, αυτό που ζούμε ως ελληνική κοινωνία το αποτυπώνουν οι μικροί και στα γράμματα τους. Άλλοτε είναι η οικονομική κρίση ή το προσφυγικό. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και το δείχνουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα