Categories: Αχαϊα

Χιλιάδες καρναβαλιστές στην «απαγορευμένη» παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού

Share

Το Πατρινό Καρναβάλι ζει!

Μπορεί φέτος οι επίσημες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού να απαγορεύθηκαν, υπό το φόβο επέκτασης του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν σταμάτησε τους χιλιάδες πατρινούς καρναβαλιστές να μην παρελάσουν! Το αυθόρμητο ραντεβού μεταξύ των καρναβαλιστών, δόθηκε στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ομονοίας, όπου παλιότερα ξεκινούσε η καρναβαλική παρέλαση και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα. Μικροί και μεγάλοι, φόρεσαν τις στολές τους, είτε αυτές με τις οποίες επρόκειτο να παρελάσουν φέτος, είτε παλιότερες, και παρέλασαν κατεβαίνοντας την Γούναρη, έστριψαν στην Κορίνθου, πέρασαν από την πλατεία Γεωργίου, έστριψαν στην Ερμού και «χύθηκαν» στους δρόμους της πόλης.

Τί και εάν δεν υπήρχε μουσική από τα ηχεία της παρέλασης, τι και εάν δεν υπήρχαν τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής στο δρόμο για να τους κρίνουν, τι και εάν δεν έβγαλαν τα άρματα που τόσο καιρό έφτιαχναν, οι καρναβαλιστές δεν το έβαλαν κάτω. Με αυτοσχέδιες μουσικές, χόρεψαν, διασκέδασαν και σκόρπισαν το κέφι παντού, μόνο όπως οι Πατρινοί ξέρουν να το κάνουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην αυθόρμητη καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν πάνω από 8.000 άτομα, ενώ τους παρακολούθησαν από το πεζοδρόμιο, περί τα 4.000 άτομα. Η αυθόρμητη καρναβαλική παρέλαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τα δρώμενα και διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr, οι αστυνομικοί είχαν ενημερώσει προφορικά τους επικεφαλής των πληρωμάτων, ότι παρελαύνουν με δική τους ευθύνη, ωστόσο, όλα κύλησαν ομαλά.

Το κέφι συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα και όπως απέδειξαν σήμερα οι καρναβαλιστές, τίποτα δεν σταματά το Πατρινό Καρναβάλι.

Και του χρόνου μπούλες!