Κήπος

Χειμερινός κήπος! Προστατέψτε τα φυτά από τον παγετό

Ακούστε το άρθρο

Ο Ιανουάριος και γενικότερα ο χειμώνας δεν είναι η πιο ιδανική εποχή για να ασχοληθεί κάποιος με τον κήπο του. Mπορείτε όμως να εκμεταλλευτείτε αυτό το διάλειμμα της φύσης στις καλλιέργειες για να κάνετε διάφορες… εργασίες που παραμελείτε κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους και βέβαια να τα προστατέψετε.

Είτε πρόκειται για τον προγραμματισμό του νέου έτους σχετικά με τη διακόσμηση και την καλλιέργεια των νέων φυτών σας στον κήπο είτε για την προστασία των φυτών σας από το δριμύ ψύχος, υπάρχουν διάφορα πράγματα τα οποία μπορούν να σας κρατήσουν απασχολημένους, όσο ονειρεύεστε την άνοιξη!

Για να προστατέψετε τα φυτά σας από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, τον παγετό ή το χιόνι…

Αρχικά ποτίστε τα καλά πριν τον παγετό.

Έπειτα στα πιο ευαίσθητα φυτά, απλώστε στο έδαφος γύρω από τη ρίζα τους ένα παχύ στρώμα από ξερά ή σάπια φύλλα, φλοιούς ή ξερά κλαδιά.

Τα μικρά δέντρα ή θάμνοι που φυτεύτηκαν πρόσφατα, μπορείτε να τα τυλίξετε με μια λινάτσα την οποία θα γεμίσετε με μονωτικά υλικά όπως άχυρο ή ξερά φύλα.

Εάν έχετε μικρά φυτά ή λαχανικά σκεπάστε τα με ειδικό κάλυμμα ή νάιλον δημιουργώντας ένα μικρό θερμοκήπιο.

Εάν έχετε μικρές γλάστρες στον κήπο ή το μπαλκόνι καταρχήν βάλτε σε εσωτερικό ή απάνεμο μέρος όσες μπορείτε. Στη συνέχεια όσες μείνουν έξω σκεπάστε τις με νάιλον στο κάτω μέρος (ρίζα) και με λινάτσα στο επάνω (κλαδιά), έτσι ώστε να διατηρήσετε όσο γίνετε τη θερμότητα και να αποφύγετε το πάγωμά τους.

Πηγή:designmagazine.gr

Όλη η επικαιρότητα