Κόσμος

Χιονοστιβάδες προκάλεσαν τον θάνατο 57 ανθρώπων στο Πακιστάν

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 57 είναι οι άνθρωποι που έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους ενώ παράλληλα πολλοί ακόμη αγνοούνται εξαιτίας των χιονοστιβάδων που έχουν πλήξει την ελεγχόμενη από το Πακιστάν περιοχή του Κασμίρ τα τελευταία 24ωρα. Τις εν λόγω πληροφορίες ανακοίνωσαν σήμερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Την ίδια στιγμή στη γειτονική Ινδία, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από πολλές χιονοστιβάδες στο βόρειο τμήμα του διοικούμενου από την Ινδία Κασμίρ.

Δύο πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί κάτοικοι χωριών παραμένουν εγκλωβισμένοι από χιονοστιβάδες στην περιοχή της κοιλάδας Νίλουμ έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν επίσης κατολισθήσεις.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ένας από τους αξιωματούχους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ινδικής αστυνομίας είπε ότι πέντε στρατιώτες συγκαταλέγονται στους δέκα νεκρούς κοντά στα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν.

Η περιοχή είναι μια από τις μεθορίους όπου παρατηρείται μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εντάσεις και όπου οι γειτονικοί στρατοί βρίσκονται επί δεκαετίες σε αντιπαράθεση λόγω των διαφιλονικούμενων εδαφών.

Το Κασμίρ είναι διχοτομημένο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά την ανεξαρτητοποίησή τους το 1947 και επί δεκαετίες η ένταση στο σύνορό τους έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Το 2012 μια χιονοστιβάδα έπληξε το αρχηγείο ενός τάγματος του πακιστανικού στρατού, κοντά στο ινδικό σύνορο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 124 στρατιώτες και 11 πολίτες.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα