Κόσμος

Χειροπέδες στον πρόεδρο της Samsung για διαφθορά

Ακούστε το άρθρο

O πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζέι Λι συνελήφθη σήμερα νωρίς το πρωί για τον ύποπτο ρόλο του, στο οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα. Η αρνητική αυτή εξέλιξη, αποτελεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κατασκευαστή έξυπνων κινητών και μικροκυκλωμάτων μνήμης, στον κόσμο.

Ο 48χρονος Λι, που είναι γόνος της πιο πλούσιας οικογένειας στη Νότια Κορέα, συνελήφθη στο Κέντρο Συλλήψεων της Σεούλ, αφού παρέμεινε εκεί όλη τη νύχτα, περιμένοντας την απόφασή για την υπόθεσή του. Ο ίδιος, κρατείται σ’ ένα απλό κελί που διαθέτει τηλεόραση κι ένα μικρό γραφείο, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της διοίκησης της φυλακής.

Aργά το βράδυ της Πέμπτης ώρα Ελλάδος, δικαστήριο της χώρας αποδέχθηκε αίτημα του εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση για την σύλληψη του προέδρου του ομίλου Samsung, Τζέι Λι.

Αντίθετα το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση για σύλληψη και του προέδρου της εταιρίας SamsungElectronics Co Ltd Παρκ Σανγκ-τζιν , ο οποίος είναι επικεφαλής της ομοσπονδίας Ιππασίας της χώρας.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Νότιας Κορέας, κατηγορείται ότι έκανε δωρεές σε ιδρύματα μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα στα οποία ηγείτο ένας έμπιστος συνεργάτης της προέδρου Παρκ Γκέουνι-χιε. Οι δωρεές πιστεύεται ότι γίνονταν προκειμένου η εταιρία να έχει ευνοϊκή μεταχείρσιη από την κυβέρνηση.

Ο Τζέι Λι έχει ανακριθεί ξανά για την ίδια υπόθεση τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά τότε το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του εισαγγελέα για σύλληψη, θεωρώντας ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία εις βάρος του υπόπτου.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα