Olympia Forum Τουρισμός

Παρακολουθείστε live το Choose Greece – «Με το βλέμμα στη θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο τουριστικό χάρτη της μετά Covid εποχής»

  • Olympia Forum: Ενότητα Τουριστικής Ανάπτυξης

Η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας, ο τουρισμός, που στην συνείδηση του παγκόσμιου πολίτη-ταξιδευτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μοναδικό φως του ήλιου που λες και χαϊδεύει με έναν μαγικό τρόπο τις χρυσές της παραλίες και το μοναδικό γαλάζιο των θαλασσίων της, θα βρεθεί από σήμερα Παρασκευή και για δύο ημέρες, 28 και 29 Μαΐου στο επίκεντρο του υβριδικού συνεδρίου τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece 2021 με θέμα: “The Greek Regional Hospitality Plan”, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προσδοκίες, όραμα και ουσιαστικά πεδία δράσης.

Σε μια περίοδο που η χώρα μας αναζητά τον τρόπο που θα καθιερωθεί και πάλι με ασφάλεια και υπευθυνότητα στο επίκεντρο των επιλογών του παγκόσμιου ταξιδευτή, το Olympia Forum, το ετήσιο Συνέδριο που στοχεύει στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και για δύο συνεχόμενα χρόνια πραγματοποιείται με επιτυχία στην Αρχαία Ολυμπία, ανοίγει μια ατζέντα ευρέως και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης, Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του τουρισμού αλλά και επιχειρηματιών του κλάδου, βάζοντας στο “μικροσκόπιο” την «μετά Covid» εποχή.

Οι 13 Περιφέρειες θα θέσουν στο επίκεντρο την επόμενη μέρα του ελληνικού Τουρισμού καθώς θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης του Τουριστικού τους ενδιαφέροντος, αναλύοντας θέματα που άπτονται άμεσα της συνολικής εικόνας τους προς τους δυνητικούς επισκέπτες, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός τους, τα είδη τουρισμού που στοχεύουν να επικεντρωθούν, τα θέματα μεταφορών, τα μέσα και τις στρατηγικές προβολής τους για διεθνή παρουσία και δράση.

Καθοριστική είναι η συνεργασία του συνεδρίου με τον Ε.Ο.Τ. και κορυφαίους τουριστικούς φορείς που θα εξασφαλίζει την διεθνή συμμετοχή στο συνέδριο προκειμένου όλα τα σχέδια δράσης των Περιφερειών να βρουν ανταπόκριση σε ξένα πρακτορεία, tour operators και φορείς.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκινούν στις 11.00 σήμερα το πρωί, 28 Μαΐου, με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη να κηρύσσει την έναρξη. Η δημοσιογράφος του Alpha TV Μαρία Νικόλτσου θα βρίσκεται στον συντονισμό των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν, με πρώτη ομιλήτρια την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Για την προβολή της Περιφέρειας της Μακεδονίας, θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος. Για την επιλογή της Δυτικής Ελλάδας ως ιδανικό τόπο διακοπών θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την Φιλοξενία στην Ελλάδα μετά την Covid-19 στην οποία θα συμμετέχουν ο Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Resorts Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Grecotel S.A. Μαρί Δασκαλαντωνάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος Γιώργος Πελεκανάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις Υποδομές για ασφαλείς αφίξεις και μεταφορές στην οποία θα ανταλλάξουν απόψεις ο Διευθυντής, Airfield Service, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Νικόλαος Ιωσήφ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδας Αλέξανδρος Αβερκιάδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΛΠ Νεκτάριος Δεμενόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς.

Θα ακολουθήσει η γνωριμία με την Περιφέρεια Κρήτης με ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Κυριάκο Κώτσογλου, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη ενώ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα μιλήσει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η δημοσιογράφος Πέλυ Μπεβούδα της ΟΡΤ TV θα συντονίσει τις παρουσιάσεις του Δήμου Αθηναίων με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προορισμών Αθηνών Μελίνα Δασκαλάκη, του Δήμου Κέρκυρας με την συμμετοχή της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, του Δήμου Θήρας με ομιλητή τον Δήμαρχο Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα. Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση του Δήμου Ανατολικής Σάμου συζητώντας με τον Δήμαρχο Γιώργο Στάντζο.

Το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στo κανάλι του Olympia Forum στο YouTube και στο Facebook.

Όλη η επικαιρότητα