Olympia Forum Τουρισμός

Choose Greece: Υποδομές για ασφαλείς αφίξεις και μεταφορές

Για τις υποδομές για ασφαλείς αφίξεις και μεταφορές μίλησαν ο Διευθυντής, Airfield Service, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος Νικόλαος Ιωσήφ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδας Αλέξανδρος Αβερκιάδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του  ΟΛΠ Νεκτάριος Δεμενόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργος Κουμπενάς.

Μιλώντας για τους στόχους, ο κ. Ιωσήφ τόνισε ότι είναι η προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας εντός και εκτός αεροδρομίου. «Οφείλουμε να δουλέψουμε για ασφαλείς ροές επιβατικών. Είναι κάτι που απαιτεί μελέτη. Το Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ένα από τα πιλοτικά αεροδρόμια είναι και πρότυπο αεροδρόμιο του εξωτερικού. Ένα αεροδρόμιο σαν το δικό μας οφείλει όποτε υπάρχει ένα σοβαρό περιστατικό ή μία περίπτωση κρίσης που αφορά στην καθημερινή εξυπηρέτηση του επιβάτη να βρει τον τρόπο να το κάνουμε σωστά αποτελεσματικά με αίσθημα ευθύνης. Η συνεχής πληροφόρηση ανάμεσά μας είναι το Α και το Ω. Απαιτείται συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Όλα τα παραπάνω πρέπει να έχουν γνώμονα τον επιβάτη και να καταφέρουμε να προσαρμοζόμαστε στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται γρήγορη αντίληψη των πραγμάτων για να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά αυτά που απαιτούν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους αεροπορικές εταιρείες, με τους φορείς επίγειας εξυπηρέτησης, με τις κρατικές αρχές προκειμένου αυτό που θα απαιτηθεί στο ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει με τρόπο που να είναι σωστός, συγκροτημένος και να αποπνέει αίσθημα ασφάλειας για τον επιβάτη χωρίς να δημιουργεί μεγαλύτερη αναστάτωση στην όλη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτή είναι η πρόκληση».

Ο κ. Αβερκιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να επανεκκινήσουμε τις μεγαλύτερες αγορές Αγγλία Γαλλία Γερμανία Βόρειες χώρες ενώ αν δεν υπήρχε η κρίση η συνεισφορά του τουρισμού θα μπορούσε να ξεπεράσει το 33% στο ΑΕΠ. «Κάνουμε συνεργασίες για την προώθηση του πράσινου διαβατηρίου και για αυτό ΗΑΤΤΑ ξεκίνησε τη συγκεκριμένη εφαρμογή πιλοτικά. Υποστηρίζουμε ένθερμα τις προσπάθειες του πρωθυπουργού με το πράσινο διαβατήριο που θα διευκολύνει τους επιβάτες αλλά θα διευκολύνει και τη δουλειά που έχουν να κάνουν τα αεροδρόμια. Γυρίζοντας από την Ελλάδα θα έχουν μία πολύ ευχάριστη εμπειρία και θα θέλουν να ξαναέρθουν αλλά θα μεταδώσουν και το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός».

Ο κ. Δεμενόπουλος μίλησε για το διεθνές σύστημα ασφάλειας επιβατών που εφαρμόζεται στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο λιμάνι homeport με τους επιβάτες να διανυκτερεύουν στα τοπικά ξενοδοχεία, να παραμένουν περισσότερο στη χώρα και να τονώνουν περισσότερο την εθνική οικονομία σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα λιμάνια που μένουν λιγότερο και καταναλώνουν λιγότερο. «Για το 2021 υπάρχουν 441 προγραμματισμένες αφίξεις αλλά και ένα σημαντικό αριθμό κρατήσεων που περιμένουμε να υλοποιηθούν. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την καλή υγειονομική κατάσταση της Ελλάδας αφού οι εταιρείες ενδιαφέρονται να συνδυάζουν στα δρομολόγιά τους περισσότερα λιμάνια με την καλή κατάσταση και της Κύπρου και του Ισραήλ που διευκολύνει αυτά τα δρομολόγια. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εφάρμοσε το λιμάνι του Πειραιά την προηγούμενη χρονιά που διευκόλυνε τις εταιρείες να δέσουν τα καράβια τους στο λιμάνι. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής για την διαμόρφωση ειδικών χώρων για την αντιμετώπιση περιστατικών covid 19…. Είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε μεγάλο αριθμό επιβατών. Η επέκταση του προβλήτα της κρουαζιέρας για την δημιουργία δύο θέσεων παραμονής δύο κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς είναι ένα έργο προϋπολογισμού πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση του σε περίπου δύο χρόνια και την δημιουργία ενός μοντέρνου επιβατικού σταθμού για τους επιβάτες της κρουαζιέρας που θα είναι ένα κτίριο κόσμημα στην είσοδο του λιμανιού. Ο κλάδος πρέπει να κινηθεί με προσεκτικά βήματα. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι διότι ο τόπος μας έχει ακόμα πολλά ανεξερεύνητα μέρη που οδηγούν τις εταιρείες της κρουαζιέρας να στείλουν τους επιβάτες-πελάτες τους εκεί».

Ο κ. Κατσικάδης μίλησε για το δίκτυο μαρινών και την συνεργασία με τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ αλλά και με άλλους οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό που είναι συνεχής, συστηματική και απαραίτητη. Μιλώντας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι οι παροχή των βέλτιστων υπηρεσιών για τον υψηλού επιπέδου τουρισμό που φιλοξενούν, με τις μαρίνες να προσθέτουν στο ακαθάριστο Εθνικό προϊόν 1,43% και περίπου 200.000 θέσεις εργασίας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα και θα ανακάμψουμε σε όλα τα επίπεδα και θα βγούμε ενισχυμένοι. Εφαρμόσαμε όλα τα υγειονομικά Πρωτόκολλα και με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και άλλες δράσεις θα ενισχύσουν τη θέση μας. Σε συνεργασία με την πολιτική προστασία και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές οι ελληνικές μαρίνες διασφάλισαν την ασφαλή λειτουργία τους και την εφαρμογή της καραντίνας όπου χρειάστηκε μέσα από σχέδια διαχείρισης της κρίσης με λήψη περιοριστικών μέτρων ωστόσο συνέχισαν να λειτουργούν ανελλιπώς». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα θεωρείται ο ασφαλέστερος προορισμός στη νοτιανατολική Μεσόγειο προσελκύοντας μικρά και μεγάλα σκάφη και χιλιάδες τουρίστες-λάτρεις των σκαφών με την κυβέρνηση να προωθεί την αναβάθμιση των ελληνικών μαρινών μέσα από σημαντικά σχέδια ανάπλασης λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων στις μαρίνες της Αθήνας αλλά και στην περιφέρεια ώστε τα επόμενα χρόνια να είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε πολύ περισσότερα σκάφη αναψυχής όχι μόνο εποχικά αλλά και σε ετήσια βάση. Ξεκινάμε δυνατά και με αισιοδοξία τη φετινή χρονιά λέγοντας ότι η ανάκαμψη του φετινού yachting θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία».

Ο κ. Κουμπενάς εξέφρασε την πίστη ότι η Ελλάδα θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους όσον αφορά την κρουαζιέρα, χάρη στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολούθησε και την καλή επιδημιολογική κατάσταση. «Η πανδημία επέβαλε πρόσθετες διαδικασίες στα λιμάνια. Χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των λιμανιών κρουαζιέρας για την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των προορισμών, Απαραίτητος είναι ένας καλύτερος συντονισμός μεταξύ λιμανιών αφού η κρουαζιέρα αποτελεί ένα συνδυασμό διαφόρων προορισμών».

Όλη η επικαιρότητα