Olympia Forum Τουρισμός

Choose Greece 2022 – Δημήτρης Μανουσάκης: «Η παραθεριστική κατοικία είναι ένα εξαγώγιμο ελληνικό “προϊόν”» (βίντεο)

Ο επικεφαλής της «Savills Greece».
Ακούστε το άρθρο

Για το πόσο σημαντικό «προϊόν» είναι η παραθεριστική κατοικία για την ελληνική οικονομία, μίλησε ο επικεφαλής της «Savills Greece», Δημήτρης Μανουσάκης, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece 2022, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Ο κ. Μανουσάκης, ανέλυσε πως με την σωστή εκμετάλλευση αυτού του προϊόντος, η Ελλάδα μπορεί να απευθυνθεί στις διεθνείς αγορές, και να αποκομίσει μεγάλο και ουσιαστικό κέρδος.

Η τοποθέτηση του κ. Μανουσάκη: 

«Η παραθεριστική κατοικία είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν για την Ελλάδα το οποίο δεν έχουμε αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι και φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή είναι από τα καλύτερα προϊόντα που έχουμε για να απευθυνθούμε στις διεθνείς αγορές.

Εμείς από την εταιρεία μας δουλεύοντας για όλα αυτά τα διεθνή project είδαμε ότι αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας.

Το προϊόν όπως προσφέρεται σιγά-σιγά αρχίζει και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και πολύ ανταγωνιστικό σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα των άλλων χωρών, όπως της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Κύπρου και της Τουρκίας.

Σημασία έχει η κατεύθυνση που θα πάρουμε. Τα περισσότερα project να απευθύνονται σε lifestyle αγοραστές που είναι και αρκετά ακριβά και περιορισμένης προσφοράς ωστόσο η ουσία είναι έχουμε μόνο δύο τέτοια ενεργά project σε όλη τη χώρα όταν είναι δεκάδες τα ανταγωνιστικά project στη λεκάνη της Μεσογείου. Γίνεται μια  προσπάθεια για να αυξηθούν αυτά τα project και να προσφέρουν προϊόν σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κέρκυρα, στην Κρήτη  και στην Ρόδο.  Το  Costa Navarino επεκτείνεται και αυτή τη στιγμή έχουν πωληθεί όλοι οι χώροι κατοικιών. 84 βίλες διαφόρων ποσών και αξιών και 94 διαμερίσματα και αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει το δεύτερο μεγάλο κομμάτι του project,  το Navarino Bay».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live την ημερίδα εδώ:

Όλη η επικαιρότητα