Olympia Forum Τουρισμός

Choose Greece 2022 – Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σημασία έχει να μπορείς να γευθείς τον τουρισμό»

Ο κ. Παπαστεργίου, τόνισε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ήδη υπάρχουν.
Ακούστε το άρθρο

Στη σημασία των δυνατοτήτων δημιουργίας νέων αφορμών για την προώθηση των τουριστικών μας προϊόντων, στάθηκε ιδιαίτερα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, το οποίο διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου, τόνισε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ήδη υπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Πέρα από αυτά που μας έχει αφήσει η φύση και οι πρόγονοί μας σε κάστρα και θέατρα, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, πόσα δημιουργούμε και πως θα δημιουργήσουμε καινούργιες αφορμές για τουριστικό προϊόν.

Είναι πολύ προσπαθούμε να φτιάξουμε μουσεία στα οποία θα περνάς ωραία. Έχουμε γφια παράδειγμα τον εναλλακτικό τουρισμό που τον έχουμε περιχαρακώσει με διάφορες έννοιες. Εναλλακτικό είναι οτιδήποτε μη συμβατικό. Για παράδειγμα αυτό που πάμε να κάνουμε στο μουσείο Τσιτσάνη, όπου θα μπορείς να τραγουδήσεις πλέον. Αυτό είναι εναλλακτικό.  Σημασία έχει να γευτείς τον τουρισμό, να συμμετέχεις μέσα στον τουρισμό, να προκαλείς όλες τις αισθήσεις σου. Αυτός είναι ο τουρισμός που θα πρέπει να αναφέρουμε ως εναλλακτικός. Δηλαδή ο  βιωματικός τουρισμός

Ο Μάρκος Δανάς (Α), Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου (Κ), Πρόεδρος ΚΕΔΕ και η δημοσιογράφος Γιούλη Ηλιοπούλου (Δ), σε πάνελ στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece 2022, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Καλό είναι να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και πολλαπλασιαστικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος στην εμφιάλωση τσίπουρου και φέτας , ενώ έχουμε πληθώρα τοπικών προϊόντων. Και όλα αυτά που ανέφερα σε συνδυασμό με άριστο οδικό δίκτυο που θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live την ημερίδα εδώ:

Όλη η επικαιρότητα