Choose Greece 2022 – Κώστας Αγοραστός: «Η Θεσσαλία είναι μία Ελλάδα μέσα σου»

Share

Για τις μοναδικές ομορφιές, της Περιφέρειάς του, μίλησε στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός, αναφέρθηκε εκτενώς, και με εγκωμιαστικά λόγια, στην πληθώρα επιλογών που έχει ο επισκέπτης της Θεσσαλίας, στον θαλάσσιο, πολιτιστικό, αλλά και θρησκευτικό τουρισμό, και στις καμπάνιες που έτρεξε η Περιφέρεια για την υποστήριξη όλων των παραπάνω.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ξεκινήσαμε μία μεγάλη καμπάνια για την χειμερινή περίοδο, την καλοκαιρινή περίοδο, την φθινοπωρινή περίοδο, στις πόλεις, στα βουνά της Θεσσαλίας.

Κάναμε το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα με την κα Λίνα Μενδώνη. Το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο που μπορεί κανείς να καταδυθεί. Ετοιμάζουμε να ανοίξουμε άλλα τρία ναυάγια φέτος με βυζαντινά, αρχαία και νεότερα μνημεία.  Και άλλα τρία αρχαία ναυάγια στην Αλόννησο και στον Παγασητικό κόλπο και άλλο ένα ναυάγιο στη Σκόπελο.

Έχουμε και μικρά δύο μουσεία περιοχή του Αλμυρού και στην Αλόννησο όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με εικονική πραγματικότητα και σε ειδικές εικόνες με ειδικά μηχανήματα. Μπορεί να δει τη μετέφεραν τα πλοία, να μπει μέσα στο πλοίο και να περιηγηθεί.

Η Θεσσαλία είναι μία Ελλάδα μέσα σου, ένας τόπος που θριαμβεύει η πολυμορφία και που σε εκπλήσσει. Είναι η Θεσσαλία των μύθων, της ιστορίας και του πολιτισμού, των αγώνων των επιχειρήσεων, της ασφάλειας και της δημιουργίας.

Όλα μπλέκονται στο πέρασμα του χρόνου δημιουργώντας ένα μοναδικό εργόχειρο.

Με το βουνό των θεών τον Όλυμπο που μπορείς να κάνεις πολλά σπόρ ενώ υπάρχει και ένα ψηφιακό μουσείο με τρισδιάστατη απεικόνιση του βουνού και των μύθων των θεών στον Όλυμπο και στα Μετέωρα λειτουργούν άλλα τρία μουσεία

Υπάρχει εναλλακτική μορφή του θαλάσσιου τουρισμού, τα ιαματικά λουτρά στα παράλια της Λάρισας και ορειβατικά μονοπάτια που έχουμε συντηρήσει με την βοήθεια των ορειβατικών συλλόγων.

Διαθέτουμε πολιτιστικό τουρισμό με αρχαία θέατρα και θρησκευτικό.  Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ένα καλό οδικό δίκτυο και έχουμε ενισχύσει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη παντού, από τα νησιά μέχρι το πιο μικρό χωριό αλλά και στις πόλεις.

Αυτά γίνονται όλα σε συνεργασία με τους δημάρχους με όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και αυτό το παίρνουμε πίσω βλέποντας την πληρότητα τα τελευταία χρόνια και τώρα το Πάσχα και  το τριήμερο της Πρωτομαγιάς όπως και τα ξενοδοχεία μας για το καλοκαίρι».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live την ημερίδα εδώ: