Choose Greece 2022 – Μωυσής Ελισάφ: «Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος»

Share

Για τις υποδομές, τις προτεραιότητες αλλά και το τουριστικό προφίλ του δήμου του, μίλησε ο δήμαρχος των Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

Ο κ. Ελισάφ, τόνισε πως όταν μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη, πρέπει πάντοτε να την συνδέουμε με τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Για εκείνον και τον δήμου του, αυτή είναι μια βασική αρχή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος. Η εξωστρέφεια της πόλης μας και η τουριστική της ανάπτυξη αποτελούν μία πρωταρχική θέση της Δημοτικής μας Αρχής και έχουμε ως πόλη και ως ευρύτερη περιοχή όλες τις δυνατότητες με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον να κάνουμε την πόλη έναν κόμβο οικονομικό πολιτιστικό, Υγειονομικής φροντίδας, αθλητικό και τουριστικό στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων .

Έχουμε ένα διεθνές αναβαθμισμένο αεροδρόμιο, διαθέτουμε εξαιρετικό πανεπιστήμιο με περισσότερους από 20.000 φοιτητές και με σύγχρονα προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχουμε σημαντικές υποδομές ξενοδοχεία 5 αστέρων και πολλά τεσσάρων,  με ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Η πόλη μας διαθέτει εστιατόρια και ταβέρνες που συνδυάζουν τη γαστρονομία με τη σύγχρονη κουζίνα.

Είμαστε μία φιλόξενη πόλη με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές και μία πλούσια πολιτισμική παράδοση. Να μνημονεύσω την λίμνη και την παραλίμνια περιοχή με το γραφικό νησάκι το ιστορικό κέντρο με το παραδοσιακά το κάστρο την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ το σπήλαιο του Περάματος που είναι από τα μοναδικά στον κόσμο να μνημονεύσω αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτό της Δωδώνης με το αρχαίο θέατρο και της καστρίτσας τα εξαιρετικά μουσεία με ανεπανάληπτα εκθέματα της πλούσιας ιστορίας της περιοχής το Βυζαντινό μουσείο το μουσείο αργυροτεχνίας που προβάλλει την πλούσια ηπειρώτικη παράδοση το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του μουσείο Αλή Πασά.

Να μνημονεύσω τα μνημεία διαφορετικών εθνοτήτων και Θρησκευτικών κοινοτήτων στην πόλη με τις εκπληκτικές εκκλησίες.

Τις υγειονομικές μονάδες με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο 800 κλινών πλήρως επανδρωμένο με όλες τις ειδικότητες και όλες τις απαραίτητες υποδομές να αποτελεί την Αιχμή του δόρατος.

Η πλούσια αθλητική παράδοση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και να επισημάνω στην κωπηλασία που είχαμε και ένα χρυσό ολυμπιονίκη. Να μιλήσω για την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης τις ιδιαίτερα αξιόλογες και παραγωγικές Πολιτιστικές δομές του δήμου και την εντυπωσιακή πολιτιστική ζωή που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των δημοτών, τη μοναδική δυνατότητα του επισκέπτη να μπορεί να απολαμβάνει μέσα σε λιγότερο από μία ώρα της ανεπανάληπτες  φυσικές ομορφιές».