Choose Greece 2022 – Πάρις Τσάρτας: «Το μάρκετινγκ πρέπει να είναι τμήματοποιημενο»

Share

Για την ανάγκη  προσέγγισης μιας τακτικής τμηματοποιημένου μάρκετινγκ, στο κομμάτι του ελληνικού τουρισμού, μίλησε ο Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας.

Ο κ. Τσάρτας μίλησε ακόμη για το πρόβλημα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Μια κατάσταση που θα έπρεπε να αφορά σύσσωμο τον τουριστικό κλάδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η συγκεκριμένη κυβέρνηση Έχει κάνει πολλές σοβαρές παρεμβάσεις παρόλα αυτά το τι φαίνεται έχει μεγάλη σημασία.

Όταν ξεκίνησε η Πανδημία πολλοί επιχειρηματολόγησαν για το τέλος του τουρισμού θεωρώντας ότι η χώρα έπρεπε να βρει άλλους τόπους, άλλους τρόπους και άλλους τομείς.

Τα ειδικά προϊόντα στην Ελλάδα γίνονται πεδίο και σημείο της τουριστικής προβολής.

Όλα τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή μας λένε ότι έχουμε ένα πολυκινητικό τομέα με τους τουρίστες  στη διάρκεια του ταξιδιού να τμηματοποιούν τη ζήτηση τους.

Το μάρκετινγκ πρέπει να είναι τμήματοποιημενο.

Έχουμε ένα πολύ δυναμικό μοντέλο με τουρίστες που έρχονται για παραπάνω από ένα ειδικό μοντέλο. Η δυναμική του θαλάσσιου τουρισμού είναι δεδομένη. Τα ειδικά προϊόντα έχουν μόνο προοπτικές φτάνει να έχουν σωστή προσέγγιση και στήριξη.

Υπάρχει πρόβλημα με το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης οι μόνες δομές δεν είναι μόνο αυτές του ΟΤΕΚ. Επιπλέον η τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα αφορά τις Σχολές τουρισμού του υπουργείου, τη σχολή ξεναγών αλλά αφορά και οκτώ τμήματα προπτυχιακά τουρισμού τα οποία όλα έχουν πρακτική. Άρα το πρόβλημα θα λυθεί με συννενοήση μεταξύ επαγγελματιών και των ανθρώπων του τουρισμού και δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live την ημερίδα εδώ: