Ικανοποίηση Γεωργιόπουλου για χορηγία Microsoft στην Ολυμπία

Share

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ομόφωνη αποδοχή από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χορηγίας της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία, εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που διατυπώθηκε η πρωτοβουλία της Microsoft για την Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμος μας προσφέρθηκε να συμβάλλει στην υλοποίησή της, θεωρώντας ότι μέσα από την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας θα μπορέσει ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας να προβληθεί σε μια άλλη, ενδιαφέρουσα διάσταση, που προσφέρει νέες εμπειρίες στον επισκέπτη. Με επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνιζα συγκεκριμένα ότι, η επιλογή τεχνολογικών εφαρμογών με επίκεντρο την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Ολυμπίας είναι το χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα για το πώς η σύγχρονη εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας μπορεί να συναντηθεί με παγκόσμιες αξίες και σύμβολα του πολιτισμού, αποκτώντας έτσι και το αναγκαίο ηθικό και ιδεολογικό υπόβαθρο που πρέπει να ακολουθεί και να συνοδεύει κάθε τεχνολογική πρόοδο.

Έκτοτε βρισκόμαστε σε επαφή, τόσο με το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και με την Microsoft προκειμένου να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην διευκόλυνση υλοποίησης της πρότασης. Η γνωστοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Κ.Α.Σ. για αποδοχή αυτής της χορηγίας της Microsoft, κάτι που άλλωστε ήταν αναμενόμενο, μας δίνει πρόσθετη ικανοποίηση. Οι τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης και της εικονικής περιήγησης έχουν ιδιαίτερη απήχηση στον σύγχρονο κόσμο. Το γεγονός ότι η Ολυμπία, με την αίγλη αλλά και την διαχρονική της επιδραστικότητα, κέντρισε το ενδιαφέρον της μεγαλύτερης εταιρίας ψηφιακής τεχνολογίας στον κόσμο, αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία για τον τόπο μας. Θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας και με τις δύο πλευρές για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού project, του πρώτου στη χώρα μας και εκ των πρώτων παγκοσμίως, το οποίο εκτιμώ ότι θα βελτιώσει σημαντικά την εντύπωση του εικονικού αλλά και του πραγματικού επισκέπτη για την Ολυμπία».