Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χωρίς… διόδια σε Ρίο και Ζευγολατιό μέχρι την Πέμπτη

Ακούστε το άρθρο

Πάτρα – Αίγιο μιάμιση ώρα οδήγησης  με εκνευρισμό και… μποτιλιάρισμα στην Παλαιά Εθνική οδό. Η κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στη Νέα Εθνική οδό στο ύψος της Ροδινής ανάγκασε τις αρχές  να κλείσουν για τρεις ημέρες το δρόμο και να οδηγήσουν τα οχήματα στην παλιά εθνική οδό. Η στενότητα όμως του δρόμου προκαλεί προβλήματα αφού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει με την ίδια άνεση τον όγκο της κίνησης ΙΧ και φορτηγών.

Έτσι από χθες το πρωί στο παλαιό εθνικό δίκτυο προς Αθήνα δημιουργούνται ουρές με δεδομένο και το επί μια εβδομάδα κλείσιμο του δρόμου από τα Σελιανίτικα έως το Ρίο προκειμένου επίσης να εκτελεστούν εργασίες για τον νέο αυτοκινητόδρομο. Η κίνηση και σε αυτή την περίπτωση διοχετεύεται στην παλαιά εθνική οδό.

Ολυμπία Οδός: Χωρίς… διόδια η διέλευση από Ρίο και Ζευγολατιό

Κατόπιν αιτήματος του αρμόδιου Κατασκευαστή και της σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, η έκτακτη κυκλοφοριακή ρύθμιση κατά τη διάρκεια της οποίας και οι δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών μεταξύ των Κόμβων Σελιανιτίκων (Χ.Θ. 182,7) και Ρίου (Χ.Θ. 206,3) εκτρέπονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, παρατείνεται μέχρι τις 26/01/2017.

Με την παράταση αυτή δίνεται η δυνατότητα να εκτελεστούν και άλλες κατασκευαστικές εργασίες που ήταν προγραμματισμένες για το επόμενο χρονικό διάστημα, παράλληλα με τις εργασίες προστασίας πρανών, που προέκυψαν μετά από περιορισμένη πτώση λίθων λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης στην περιοχή νωρίς το πρωί της 19/1/2017.

Η λύση αυτή επελέγη ως προσφορότερη, με στόχο την ασφάλεια και την μικρότερη όχληση των διερχομένων και για την ταχύτερη ολοκλήρωση της κατασκευής των σηράγγων της Παναγοπούλας, η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της περιοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης δεν συλλέγονται διόδια στους Σταθμούς Διοδίων Ρίου και Ζευγολατιού.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Πηγή: thebest.gr 

Όλη η επικαιρότητα