Ηλεία

Χωρίς φύλαξη το λιμάνι Κατακόλου – «Μου επιβάλλει να παραιτηθώ η αξιοπρέπεια μου» δήλωσε ο Λεωνίδας Βαρουξής

Ακούστε το άρθρο

Για 4η συνεχή φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου δεν κατάφερε να συνεδριάσει, λόγω έλλειψης απαρτίας, παρά τα σοβαρά θέματα που είχε στην ημερήσια διάταξη.

Μετά από άκαρπη αναμονή μίας ώρας από την κανονική ώρα της πρόσκλησης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Σκαρτσιάρης αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος καθότι δεν κατέστη δυνατή ούτε η ελάχιστη παρουσία 11 συμβούλων ώστε να υπάρξει απαρτία.

Ο παριστάμενος πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής ζήτησε από τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Μεσσαλά να έχει το λόγο και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του νέου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου καθώς επίσης και για την παρουσία του κ. Αντώνη Καράμπελα φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι:

«Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες για το λιμάνι αυτό έδωσα 4 χρόνια όλες μου τις δυνάμεις και για το θέμα της φύλαξης ζήτησα τη βοήθεια του Ιδρύματος Λάτση από τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να παραμείνει ασφαλές με τη δική τους προσφορά – δωρεά.

Μετά από έναν χρόνο σχεδόν νιώθω εκτεθειμένος απέναντί τους καθότι διαπιστώνω ότι είναι μάταια κάθε προσπάθεια έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, ώστε να μπορεί να δοθεί άμεσα η φύλαξη σε πιστοποιημένη εταιρεία.

Κάτι που έγινε σε άλλα τουριστικά λιμάνια την ιδία περίοδο.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας για μένα να θέσω την παραίτησή μου στον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και εύχομαι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ασφάλειας δεσμευόμενος παράλληλα να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί σε όποιον αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση.

Βέβαια εκφράζω στον νέο δήμαρχο την εκτίμησή μου ότι αν δεν μετακομίσει ως υπηρεσία το ΔΛΤΠ στο Δημαρχείο, λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.

Στη συνέχεια ο νυν δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, ο νεοκλεγείς δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας στις σύντομες τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι το λιμάνι του Κατακόλου «θα πρέπει να το προφυλάτουμε και να προτάσσουμε το θέμα της ασφάλειας με διαχρονικό τρόπο και όχι περιστασιακά.»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής δεν απεδέχθη την παραίτηση του πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου.

Όλη η επικαιρότητα