Οικονομία

Χωρίς να λειανθεί το αγκάθι των ενεργειακών συνεχίζεται η τηλεδιάσκεψη

Ακούστε το άρθρο

Με τις διαφωνίες στο μέτωπο των ενεργειακών να παραμένουν και τους δανειστές να ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης- θεσμών που αποσκοπεί στο να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών ως το Eurogroup της Δευτέρας.

Στο τραπέζι βρίσκονται τώρα εργασιακά, ασφαλιστικό και δημοσιονομικά, με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να έχει μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση να διατηρεί την ελπίδα ότι μπορεί να υπάρξει λύση ως τη Δευτέρα, ώστε στο Eurogroup να καταγραφεί σημαντική πρόοδος.

«Τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα» είπε χαριτολογώντας αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσθέτοντας πως «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MOU (μνημόνιο κατανόησης), δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας η απόσταση παραμένει μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς και ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο, με χαρακτηριστική την αποστροφή του ιδίου ότι «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε πως συζήτηση για πώληση του 17% της ΔΕΗ (ποσοστό που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ) «ούτε υπάρχει, ούτε υπήρξε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα