Ηλεία

Χωρίς νερό Αμαλιάδα και Κάμπος για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς

Ακούστε το άρθρο

Χωρίς νερό από το διυλιστήριο της τεχνητής λίμνης του Πηνειού και τις πηγές Κακοταρίου μένουν την Πρωτοχρονιά Αμαλιάδα και κάμπος, εξαιτίας της βλάβης που σημειώθηκε σε τμήμα του αγωγού.

Η βλάβη εντοπίζεται στο κεντρικό αγωγό του Κακοταρίου στο ύψος της Χαβαρόβρυσης, στο σημείο δηλαδή που υπάρχει η δεξαμενή και συγκεντρώνεται το νερό από το διυλιστήριο και τις πηγές και σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, καθιστώντας αδύνατη την διοχέτευση του νερού στα δίκτυα της Αμαλιάδας και του κάμπου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ύδρευσης ‘Πηνειός’ κ. Σπύρος Τζουλέκης, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι δήμοι Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης, προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους για να μην υπάρξει πρόβλημα στην υδροδότηση τις ημέρες των εορτών.

Αποκατάσταση μετά την Πρωτοχρονιά

Και αυτό γιατί η βλάβη δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν από την Πρωτοχρονιά, καθώς απαιτείται μεγάλη παρέμβαση σε βάθος, για να εντοπιστεί το ακριβές σημείο που έχει υποστεί ζημιά ο αγωγός. Ο κ. Τζουλέκης επεσήμανε ότι είναι δύσκολο τις ημέρες της αργίας να συγκροτηθεί συνεργείο και η αποκατάσταση αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Σε ότι αφορά τον δήμο Ήλιδας, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί οι δεξαμενές είναι γεμάτες νερό και δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ώστε να εξαντληθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι σε επιφυλακή ο δήμος προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι γεωτρήσεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα έχουμε και την επισκευή της ζημιάς» σημείωσε ο κ. Τζουλέκης, ο οποίος κάνει έκκληση στους δημότες της Αμαλιάδας και των δήμων του κάμπου προκειμένου να είναι φειδωλοί στην κατανάλωση νερού, έτσι ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα και να κυλήσουν ήρεμα και χωρίς προβλήματα οι ημέρες των εορτών.

Όλη η επικαιρότητα