WEB tv Ηλεία

Χωρίς νερό για ώρες κάτοικοι στο Επιτάλιο – Εξυπηρετούνται με μπουκάλια

Προσπαθεί να εντοπίσει το πρόβλημα η ΔΕΥΑΠ...
Ακούστε το άρθρο

Ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους καλούνται να αντιμετωπίσουν κάτοικοι του Επιταλίου, που σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν αλλά και τις εικόνες που κατέγραψε η εφ. «Πατρίς», τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν έχουν νερό στα σπίτια τους.

Βασικές ανάγκες, όπως είναι η καθαριότητα, το μαγείρεμα, η προσωπική υγιεινή και το πλύσιμο των ρούχων, δυστυχώς δεν είναι αυτονόητες για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, που υποχρεούνται να εξυπηρετηθούν καθημερινά με μπουκάλες νερού, μικρές δεξαμενές, κατσαρόλες και λεκάνες.

Οι ίδιοι τονίζουν πως ζουν με αυτό το πρόβλημα εδώ και δύο χρόνια και ότι η μοναδική βοήθεια που έχουν λάβει είναι από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιάννη Μπαλάσκα, ενώ όσον αφορά τη ΔΕΥΑ Πύργου, η οποία είναι ενήμερη για το ζήτημα της ύδρευσης, έχει επισκεφτεί τους κατοίκους και τις οικίες τους στο Επιτάλιο, προσπαθώντας να βρει τη λύση του προβλήματος.

 «Δύο χρόνια ταλαιπωρούμαστε με το νερό. Γεμίζουμε το νερό για να κάνουμε μπάνιο, να πλύνω τα πιάτα, τα πλυντήριο το τροφοδοτώ με τα μπουκάλια. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Από τον πρόεδρο του χωριού δεν έχουμε παράπονο, έχει κάνει ενέργειες, όμως οι άλλοι μας κοροϊδεύουν» ανέφερε η Δήμητρα Τσατσούρη.

Από την πλευρά της η Δήμητρα Παναγοπούλου σημείωσε πως «εδώ στο Επιτάλιο δεν έχουμε νερό. Όλο το καλοκαίρι, ακόμα και το χειμώνα δεν υπάρχει νερό. Αγοράζουμε νερά για να δουλέψουν τα πλυντήρια, να πλυθούμε και να μαγειρέψουμε. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα και δεν ενδιαφέρεται κανένας» ενώ η Καλλιόπη Πατσολιά υπογράμμισε πως «αγοράζουμε συνέχεια νερά. Έρχονται Χριστούγεννα και μας έχουν αφήσει στην τύχη μας και ζητάμε επιτέλους από τους αρμόδιους να κάνουν κάτι».

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου ζήτησε από τους κατοίκους την κατανόηση τους και να κάνουν υπομονή, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες ώστε να εντοπιστεί και να λυθεί το πρόβλημα.

«Τις προηγούμενες ήμασταν στο Επιτάλιο γιατί υπήρχε μια διαρροή και έπρεπε να αντικαταστήσουμε μια πυροσβεστική φωλιά για να απελευθερώσουμε περισσότερο τη ροή του νερού. Θεωρώ ότι υπερβάλλουν, ενώ μας βλέπουν εκεί με τα συνεργεία. Δεν τους αφήσαμε. Ήδη κάνουμε ενέργειες, μέχρι να εντοπίσουμε από πού έρχεται το πρόβλημα., γιατί κάποιες ώρες έχουν νερό. Κάτι συμβαίνει και για αυτό αντικαθιστούμε κομμάτια, για να βρούμε το πρόβλημα. Δεν έχουμε αδιαφορήσει και το ξέρουν πάρα πολύ καλά».

Όλη η επικαιρότητα