Ηλεία

Χωρίς σχολική στέγη η Ανδραβίδα

Με μεγάλα προβλήματα για εκατοντάδες μαθητές ιδιαίτερα του Δημοτικού  αλλά και των Γυμνασίων Ανδραβίδας και Νεοχωρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά 2019-2020 εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στα κτίρια από την συνεχή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Το πέτρινο δημοτικό σχολείο, το Γυμνάσιο Ανδραβίδας και το Γυμνάσιο Νεοχωρίου έχουν προβλήματα από τους σεισμούς και παραμένουν κλειστά εδώ και περίπου 10 μέρες. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν αν και πότε θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, τα κτίρια των Γυμνασίων έχουν υποστεί μικρές ζημιές και η επισκευή τους δεν είναι χρονοβόρος αρκεί να γίνει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, να συνταχθεί μελέτη και να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες αποκατάστασης

Χθες υπήρχε ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού από τους υποψηφίους δημάρχους

Κλειστά με απόφαση δημάρχου

Στη Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α αναρτήθηκε στις 27 Μαΐου από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης η εξής απόφαση του δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ:  «Διακοπή μαθημάτων στo Γυμνάσιο Ανδραβίδας, Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας & Νεοχωρίου λόγω σεισμικής δραστηριότητας» Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Έχοντας υπ’ όψη : Την έντονη και ισχυρή σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε κατά τις πρωινές ώρες της 15-5-2019 από ώρα 03:00 π.μ., 21-5-2019 από ώρα 11:58π.μ. η οποία εξακολουθεί με συχνές ισχυρές σεισμικές ακολουθίες. Τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από Κλιμάκιο της ΚτΥΠ Α.Ε και υπαλλήλων της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας στα σχολικά κτίρια του Δήμου μας κατά τους οποίους προέκυψαν βλάβες στα σχολικά κτίρια που τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση :- Γυμνάσιο ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ Δημοτικό Σχολείο ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ , Γυμνάσιο ΝΡΟΧΩΡΙΟΥ
Α Π Ο Φ Α Σ Ι ΖΟ Υ Μ Ε Την διακοπή των μαθημάτων στα κατωτέρω σχολεία ,εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου μας ως εξής:-Στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας από 28-5-2019 ημέρα Τρίτη και έως την αποκατάσταση των βλαβών-Στο Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας από 28-5-2019 ημέρα Τρίτη και έως τα αποτελέσματα του Β/θμιου Ελέγχου-Στο Γυμνάσιο Νεοχωρίου 28-5-2019 ημέρα Τρίτη και έως τα αποτελέσματα του Β/θμιου Ελέγχου, για τους λόγους που αναφέρονται στην εισήγηση της παρούσας»

Τσουραπάς: «Περιμένουμε τον δευτεροβάθμιο»

Ο προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιώργος Τσουραπάς δήλωσε χθες στην ΕΡΑ Πύργου μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πέτρινο δημοτικό σχολείο της Ανδραβίδας που καταλαμβάνει το ένα τρίτο του όλου κτιρίου. Το κτίριο του Γυμνασίου Ανδραβίδας, στατικά δεν έχει καμία βλάβη, όμως αποκολλήθηκαν οι τοιχοποιίες που οδηγούν από τις σκάλες στον πρώτο όροφο. Η ζημιά είναι μικρή αλλά επικίνδυνη για τους μαθητές και για το λόγο αυτό δεν λειτουργεί μέχρι να αποκατασταθούν. Στο Γυμνάσιο Νιοχωρίου βρήκαμε δύο ζημιές οι οποίες δεν είναι επικίνδυνες αλλά η ΚτΥΠ ΑΕ έκρινε πως το σχολείο πρέπει να κλείσει μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. Δευτεροβάθμιος έλεγχος δεν έχει γίνει ακόμη. »

Όλη η επικαιρότητα