Χωρίς κατηγορία

Χωρίς τέλος οι προσφυγικές ροές – Έφτασαν από χθες 643 άτομα

Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 643 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο με λέμβους σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σε 17 διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Ρόδο, Καλόλυμνο και Ψέριμο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα 60 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από το λιμενικό σώμα σε σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έλαβαν χώρα σε θαλάσσιες περιοχές της Μυτλήνης και της Σάμου.

Κινήσεις έκτακτης ανάγκης για το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού καθώς οι αφίξεις συνεχίζονται μαζικά.

Επιταχύνεται η μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπου έχουν προωθηθεί ήδη 9.000 άτομα και ξεκινά προσεχώς η κατασκευή ελεγχόμενων κέντρων έξω από Αγρίνιο, Λιβαδειά, Ριτσώνα, Λαμία, Ιωάννινα ή Πρέβεζα αλλά και σε δυο περιοχές της Κρήτης ενώ αναζητούνται χώροι για τη δημιουργία νέων καταυλισμών πλησίον της Άρτας και στη Φωκίδα.

Ο ρόλος της Μέρκελ, η συνάντηση με Ερντογάν

Σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να διαδραματίσει η Καγκελάριος Μέρκελ μέσω του «Δουβλίνο IV», ώστε να μην επιβαρύνονται αποκλειστικά οι χώρες πρώτης υποδοχής. Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της αναμενόμενης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν τον Δεκέμβριο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα