Ηλεία

Χρ. Χριστοδουλόπουλος: «Υπογράφεται η σύμβαση για το εργοστάσιο απορριμμάτων»

Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Μαρτίου υπογράφεται η σύμβαση για την κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Αυτό ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα newsgf.net του δημοσιογράφου Γιώργου Φάκου, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Έτσι, σε δύο χρόνια το εργοστάσιο θα λειτουργεί βάζοντας οριστικό τέλος σ’ ένα πρόβλημα που απασχολούσε την Ηλεία επί δεκαετίες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε πως, “μετά την σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΣΔΥΤ χθες, αποφασίστηκε η σύμβαση να υπογραφεί στον χώρο όπου θα γίνει το εργοστάσιο, παρουσία της κοινοπραξίας, εμένα ως δημάρχου Ήλιδας και προέδρου ΦΟΣΔΑ καθώς του καθ’  ύλην αρμόδιου υπουργού. Όμως, επειδή καθυστέρησε λίγο η περιβαλλοντική ασφάλιση, γιατί το έργο ασφαλίζεται και περιβαλλοντικά, αντί για τις 4 του μήνα η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στις 12, μια εβδομάδα μετά.

Στις 1.00′ λοιπόν το μεσημέρι της 12ης Μαρτίου θα υπογραφή η σύμβαση. Τώρα, πηγαίνω στον ΦΟΣΔΑ, να το ανακοινώσω επίσημα σε όλα τα μέλη-δημάρχους.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε το νομό μας για πολλές δεκαετίες οδηγείται σε οριστική λύση. Θυμάστε ότι ο νομός ήταν γεμάτος με χωματερές που ευτυχώς έχουν κλείσει. Πλέον προχωράμε στην οριστική λύση και σε δύο χρόνια το αργότερο θα έχουμε ένα σύγχρονο εργοστάσιο, να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια.

Να τονίσω 45.000 τόνοι το ελάχιστο, μείον και την ανακύκλωση που θα γίνεται με το ΚΔΑΥ, το οποίο θα βρίσκεται εκεί. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα γλυτώσουν πολλά χρήματα, διότι 15.000 τόννους που δεν παράγουμε -αν παρέμενε η παλιά σύμβαση- σημαίνει 2 εκατομμύρια το χρόνο επί 27 χρόνια, 55 εκατομμύρια ευρώ”.

Όλη η επικαιρότητα