Ηλεία

Χρ. Γαρύφαλλος: Αυτό είναι το υπόμνημα με αιτήματα στο νέο δήμαρχο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του νέου δήμαρχου Πύργου και με σκοπό την ενημέρωση του, όσον αφορά στα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για την εύρυθμη και σωστή λειτουργία του δήμου αλλά και σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Πύργου παρέδωσε υπόμνημα στον Τάκη Αντωνακόπουλο. Μεταξύ άλλων τα θέματα –και τα κύρια αιτήματα του συλλόγου- που περιλαμβάνει το υπόμνημα είναι τα παρακάτω:

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΕΣ- ΑΣΚΟΠΕΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ.

Η  στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου να είναι σε ένα κτίριο, διότι έτσι θα βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους  πολίτες. Οι Δημότες  δε θα ταλαιπωρούνται με χάσιμο πολύτιμου χρόνου αλλά και οι υπάλληλοι δε θα έχουν τις δυσκολίες του κατακερματισμού και θα αποδίδουν καλύτερα. Όταν οι δημοτικές υπηρεσίες είναι διάσπαρτες  υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία και στην συνεργασία του υπηρεσιακού μηχανισμού με αποτέλεσμα  τη δυσχέρεια σε διεκπεραίωση θεμάτων και την αδυναμία τήρησης των μέτρων ασφάλειας για τους εργαζόμενους για κάποιες περιπτώσεις κτιρίων. Πρέπει  οι υπηρεσίες  του δήμου είναι σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση στους πολίτες. Στο Δήμο Πύργου δυστυχώς, δε συμβαίνει αυτό.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Δε θα πρέπει να γίνονται μετακινήσεις έμπειρων υπαλλήλων σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το επιστημονικό τους αντικείμενο με αποτέλεσμα  την υποβάθμιση και αποδόμηση κρίσιμων  υπηρεσιών του Δήμου. Πρέπει οι μετακινήσεις  να έχουν πράγματι σαν σκοπό και στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών. Δεν πρέπει κύριος στόχος να είναι η τιμωρία και η εκδικητική αντιμετώπιση των ¨ ανυπάκουων¨ στις προσταγές της δημοτικής αρχής, διότι με τον τρόπο αυτό πέρα από την απαράδεκτη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού, συνεχίζεται περαιτέρω η διάλυση και υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Όλες οι διευθύνσεις  είναι αποδεκατισμένες αφού συνταξιοδοτείται προσωπικό χωρίς αυτό να αναπληρώνεται. Νοιάστηκε ποτέ κανένας πώς  όλες αυτές οι υπηρεσίες με τόσο λίγο προσωπικό θα φέρουν  σε πέρας το δύσκολο έργο τους;  Δε γίνεται  οι μισοί υπάλληλοι να έχουν παράλληλα καθήκοντα ένα δύο και τρία χρόνια. Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δεν πρέπει να απασχολούν μόνιμο προσωπικό πτυχιούχους για γραμματειακή υποστήριξη, όταν αυτοί οι υπάλληλοι  μπορούν να προσφέρουν σε οποιαδήποτε υπηρεσία. Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως  λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ

 

Έχουν γίνει πολλές τοποθετήσεις προϊστάμενων τμημάτων εργαζομένων με μικρότερους βαθμούς έναντι αυτών με μεγαλύτερους βαθμούς, χωρίς πτυχία έναντι άλλων με πτυχία, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας. Έχουμε φτάσει  στο σημείο να είναι πιο πολλοί οι προϊστάμενοι από τους υπαλλήλους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Στελέχωση Γραφείου Νομικής Υποστήριξης με τις αρμοδιότητες που προβλέπονται στο άρθρο 6 του Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού με την οργάνωση σεμιναρίων εντός του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΗ

 

Δημιουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη καθώς επίσης και ενεργοποίηση του θεσμού του συμπαραστάτη του Δημότη.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ –  Μ.Α.Τ. – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ

Με αφορμή τα εκατοντάδες  εργατικά ατυχήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση μεταξύ των οποίων δεκάδες θανατηφόρα και ένα από αυτά και στο Δήμο μας, και επειδή προέχει η ασφάλεια των οδηγών, των εργατών αλλά και όλων των υπόλοιπων πολιτών, είχαμε καταγγείλει τα επικίνδυνα απορριμματοφόρα  τα οποία, κρύβουν κινδύνους  διότι είναι άνω της 25ετίας , καταπονημένα, παλαιάς τεχνολογίας με πολλές και συχνές βλάβες και  δεν πρέπει να θρηνήσουμε ξανά θύματα.  Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται να κινούνται οχήματα σε τέτοια κατάσταση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στέγαση της τεχνικής υπηρεσίας με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου στο Πολύκεντρο. Στελέχωση υπηρεσίας με διπλωματούχους μηχανικούς και με υπάλληλο για γραμματειακή  υποστήριξη. Νομική προστασία στους διπλωματούχους μηχανικούς.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στελέχωση με προσωπικό στο τμήμα Εσόδων διότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην διεκπεραίωση αιτήσεων ΤΑΠ καθώς και στη μη βεβαίωση εσόδων με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι για το Δήμο.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

 

Στελέχωση με προσωπικό διότι αυτή τη στιγμή  είναι μόνο μία υπάλληλος, η προϊσταμένη και ο διευθυντής.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ (ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ)        

Στελέχωση της υπηρεσίας δόμησης με πέντε τεχνικούς και ένα διοικητικό υπάλληλο, διότι δεν μπορεί η υπηρεσία να εξυπηρετεί τόσο μεγάλο όγκο υποθέσεων διότι το 2014 υπηρετούσαν δώδεκα τεχνικοί – δύο διοικητικοί και ένας κλητήρας και τώρα είναι μόνο τρεις μηχανικοί και ένας διοικητικός.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Στελέχωση μισθοδοσίας τουλάχιστον με έναν πτυχιούχο υπάλληλο. Παραμονή των διοικητικών υπηρεσιών ή έστω μόνο του ληξιαρχείου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

 

Στελέχωση της υπηρεσίας. Η υπηρεσία Προγραμματισμού σε ένα κτίριο με τις άλλες υπηρεσίες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

 

Στελέχωση υπηρεσίας με δύο υπαλλήλους έναν για τον τομέα δημοσίων συμβάσεων και έναν για λογιστική υποστήριξη σχολικών επιτροπών.

Σημειώνεται ότι το κείμενο υπογράφεται από τον πρόεδρο, την γραμματέα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστο Γαρύφαλλο (στη φωτο), Ελένη Γάζου και Ξύδη Μαρία-Κανέλλα, Διονυσοπούλου Αγγελική, Αντωνόπουλο Γεώργιο, Μαρκόπουλο Ιωάννη, Καλαντζή Χαράλαμπο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ- ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΖΑΧΑΡΩΣ                                                 

Όλη η επικαιρότητα