Ηλεία

Χρ. Γαβράς: «Ένα ή δύο Μεταπτυχιακά δεν μας «χρυσώνουν» το χάπι»

Δήλωση του πρ. προέδρου ΔΕΕΠ Ηλείας.
Ακούστε το άρθρο

Η ίδρυση και η αναμενόμενη λειτουργία Μεταπτυχιακών Τμημάτων με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία είναι κάτι που σίγουρα θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης με πόλο έλξης την Ηλεία και υπό αυτή την έννοια μπορεί να χαρακτηρισθεί μια θετική κίνηση για τον τόπο.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να προκαλέσει εφησυχασμό σε σχέση με το βασικό και αταλάντευτο αίτημα της Ηλειακής κοινωνίας για την λειτουργία «ζωντανών» και επιτυχημένων Πανεπιστημιακών Σχολών που θα προσελκύουν ικανό αριθμό φοιτητών στον Νομό μας.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, τονίζοντας τη σημασία των σχολών για την Περιφέρειά μας και την τόνωση που αυτές μπορεί να δώσουν σε μια πόλη όπως ο Πύργος, η Αμαλιάδα κλπ.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε και πάλι την είσοδό μας στον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Ελλάδας από τον οποίον με τεχνητό τρόπο… φρόντισαν να μας βγάλουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών πείθοντας το Υπ. Παιδείας με αίολα επιχειρήματα τα οποία εκφράζουν τον υδροκεφαλισμό και μόνο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, πρόσθεσε ο κ. Γαβράς και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

Είναι απολύτως δίκαιο να βρισκόμαστε και πάλι στον τομέα των πτυχίων ενός ή και περισσοτέρων πανεπιστημιακών σχολών, γι’ αυτό και κανένα μεταπτυχιακό- που βεβαίως είναι «καλοδεχούμενο και αυτό- δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας «χρυσώσει» το χάπι…

Έτσι είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε την συζήτηση για τον ακαδημαϊκό Χάρτη στον Νομό με αξιόπιστες και ουσιαστικές προτάσεις ίδρυσης τμημάτων στην Ηλεία που σε βάθος χρόνου θα είναι βιώσιμα και θα δίνουν χρήσιμο επιστημονικό προσωπικό στην αγορά εργασίας και την έρευνα.

Από τώρα οι Δήμοι, Περιφέρεια, Συλλογικοί φορείς και απλοί πολίτες να στείλουμε το μήνυμα ότι τα μεταπτυχιακά ή άλλου είδους εναλλακτικά σενάρια επαγγελματικής κατάρτισης για τον Νομό μας δεν φθάνουν…

Όλη η επικαιρότητα