Χρ. Βαλιανάτος: Αναμένοντας… τηλεφώνημα για Κορινθιακή σταφίδα!

Share

Μόνο ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος παραβρέθηκε στο  κάλεσμα του υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης κ. Σπήλιου Λιβανού για την χθεσινή συνάντηση σχετικά με την Κορινθιακή σταφίδα!

Στην συνάντηση είχαν κληθεί εκπρόσωποι από συνεταιριστικές οργανώσεις Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ζακύνθου, ωστόσο δεν παραβρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με βουλευτές για το ίδιο θέμα.

Η σύσκεψη, που προκάλεσε δυσφορία στις τάξεις των ενδιαφερόμενων συνεταιριστικών οργανώσεων,  πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ.  Λιβανό, τον υφυπουργό, κ. Γεώργιο Στύλιο, και τους βουλευτές της Ν.Δ. από τους νομούς που έχουν ένα από τα κύρια προϊόντα την σταφίδα!

Στην συνάντηση αυτή επισημάνθηκε πάντως ότι οι σταφιδοπαραγωγοί θα έχουν την στήριξη του υπουργείου.

Ο κ. Βαλιανάτος, ερωτηθείς από την εφ. «Πατρίς» είπε ότι συναντήθηκε με τον υπουργό, μη γνωρίζοντας την απόφαση να μην συμμετάσχουν οι άλλοι εκπρόσωποι των οργανώσεων.

Αναμένει απάντηση από τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης κ. Σπ. Λιβανό, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρ. Βαλιανάτος, μετά την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο…

Κατά την συνάντηση δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη  απάντηση από τον κ. Σπήλιο, έχοντας κάνει προηγουμένως εκτενή ενημέρωση για το πρόβλημα που δημιουργείται με την αδιάθετη σταφίδα, αλλά και με την προτεινόμενη τιμή πώλησης, η οποία είναι πολύ χαμηλή…

Ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης, διαβεβαίωσε τον κ. Βαλιανάτο, ότι θα του απαντούσε τηλεφωνικά ενδεχομένως και χθες αργά το βράδυ, σχετικά με τις προθέσεις και το σκεπτικό ώστε να δοθεί λύση.

Πάντως, μετά «τα χθεσινά», άγνωστο παραμένει αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης που έχουν εξαγγείλει οι συνεταιριστικές οργανώσεις…